Bjorg prima in Spanje. En nu naar het WK…

Onze Knesselaarse wielerbelofte Bjorg Lambrecht presteerde prima in de twee ritten in de Vuelta, waarin hij een paar keer voluit mocht gaan. Straks gaat hij als favoriet naar het WK voor beloften.

Bjorg waar hij op z’n best is: bergop (Foto CyclingPro.net)

Kranten loofden de knappe prestatie van “supertalent” en neoprof Bjorg Lambrecht (21) in de Ronde van Spanje. Bjorg was zelf ook erg blij: “Ik had niet gedacht dat ik hier vierde zou worden”, vertelde hij op zaterdag 8 september in Het Laatste Nieuws. “Ik wou een top tien en een top vijf, en dat is dus gelukt”, zei hij (hij werd op 31 augustus al achtste in de rit naar Pozo Alcón.

Na die prestatie mocht (of moest) hij naar huis om zich voor te bereiden op het WK bij de beloften. “Ik ben nu al redelijk bien cuit”, voegde hij daaraan toe. “Slim van Lotto dat ze hem niet meteen opbranden”, reageerden fans op wielersites.

Bjorg Lambrecht vloog met een supergevoel naar Knesselare terug. “Ik denk at ik na vandaag in het WK nu wel als topfavoriet start.”

Ploegleider Mario Aerts heeft alvast genoten van zijn oogappel. “Al tien dagen lang moest ik hem afremmen, tegen zichzelf beschermen. Maar ik wist al van de Ronde van Zwitserland wat voor diamantje we met hem hebben. Hij gaat gewoon niet kapot. Bjorg heeft op zijn leeftijd nog niet de power om mee te gaan op het ritme van de allergrootste klimmers, maar vanuit een ontsnapping met zulke namen vierde worden op La Camperona: hoed af. Dit is vooral goed voor zijn zelfvertrouwen.”

Prik dit maar in de agenda: Wereldkampioenschappen wielrennen 2018 in de Tiroolse hoofdstad Innsbruck (Oostenrijk), van 22 tot 30 september. Op vrijdag 28 september neemt Bjorg deel aan de wedstrijd voor beloften (heren onder de 23 jaar)

Eerder hier verschenen op KnesselaarsNieuws

Bjorg wint in Noorwegen eerste koers bij de profs

De jonge Knesselaarse wielerbelofte Bjorg Lambrecht won in Noorwegen zijn eerste wedstrijd bij de profs. In de slotrit van de Tour des Fjords klopte hij ervaren ratten als Michele Albasini en Edvald Boasson Hagen in een spurt bergop. Een paar prenten en een filmpje van de spurt.

Pech voor Bjorg en Jens

Pech voor Bjorg Lambrecht die in Australië niet mocht starten in de rittenwedstrijd Tour Down Under. Zijn seizoen begint met vertraging. Ook pech voor Jens Almey die het Europees kampioenschap aan zijn neus zag voorbijgaan.

Bjorg nu ook kandidaat Sportman van het jaar… en ander sportnieuws

Een beetje sportnieuws nu en dan, ook dat is Knesselaars Nieuws. In deze aflevering aandacht voor VK Knesselare in een cruciale periode op zoek naar zekerheid over het behoud, voor basketbalclub Gembas, vorig jaar kampioen en nu op zoek naar een vaste plek in eerste provinciale, voor onze flandrien Bjorg Lambrecht en voor trainer Henk…

WK wielrennen 22 september: Keek u ook naar “springveer Bjorg”?

Neen, Bjorg Lambrecht kon (nog) niet doen wat Eddy Merckx hem 53 jaar geleden voordeed. Op het wereldkampioenschap wielrennen in Bergen was hij de enige Belgische belofte die zich liet zien, met een aantal stevige prikken waar het – iets te weinig en te kort – bergop ging. Een verdienstelijke prestatie en een hoop voor…

Bjorg haalt zilver op EK

Bjorg Lambrecht (Prinsengoeddreef 1) behaalde zaterdag 17 september zilver in de wegrit voor beloften (U23) op het EK wielrennen in het Bretoense Plumelec. Voorbij de meet juichte Bjorg, maar hij werd na een wedstrijd van 150 km in de slotklim nipt geklopt door de Wit-Rus Alexandr Riabushenko. Het brons ging naar de Italiaan Andrea Vendrame.…