Over ons – over lezen en kopiëren

Deze blog, waarvan het bestaan tot in der eeuwigheid verre van zeker is, is een publicatiekanaal met een focus op Knesselare. We grabbelen met journalistiek plezier in de ton van teksten en beelden over het dorp waar we thuis zijn.

Bent u ingeschreven op deze site, dan krijgt u gratis de artikeltjes over Knesselare na publicatie meteen in uw bus (mailbox). De post omvat artikels over ons dorp. Alle stukken en foto’s worden gratis verspreid en blijven bewaard op deze blog als een soort Knesselaars archief. Reacties en informatie altijd welkom via janvdc@telenet.be

Jan Van de Casteele

 

 

 

 

Medewerkers

Wat foto’s betreft, werken we graag samen met Paul Verhoestraete die onze belangstelling voor Knesselare deelt.

dsc_85040155aWe hebben de jongste jaren een omvangrijke collectie beelden bijeen gesprokkeld. Een deel van de uitgebreide beeldreportages wordt bewaard in onze Prentenbak (zie copywright info onderaan)

 

 

 

We kregen de toestemming van de familie Hooft, het fotoarchief van drie generaties fotografen Hooft in Knesselare, om hun fotoarchief te ontsluiten. Ook de recent overleden Jozef Vanthuyne, van de jaren 1950 tot de jaren 1990 actief in de de lokale pers, stelde ons zijn archief van foto’s ter beschikking. Waarvoor dank.

 

 

Deze blog werd opgestart in het najaar van 2016. Sindsdien en tot april 2019 zijn al meer 416  artikels en vele honderden foto’s gepubliceerd. We bereiken op hetzelfde tijdstip 510 “volgers” op het internet en bijna 800 op Facebook. In die periode zijn volgens Google Analytics een kleine 300.000 keer artikels aangeklikt.

Vanaf het najaar van 2017 doen we ook een beroep op externe medewerkers die nu en dan ook in Knesselaars Nieuws artikels, foto’s en archiefmateriaal zullen publiceren. Dat is het geval voor Johan Gussé (Knesselaars wielerleven, festiviteiten, cartoons…) en voor Luc De Muynck (sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder).

 

 

 

 

Copyright:

De teksten en foto’s op deze blog zijn door lezers vrij en gratis te lezen/te bekijken. Teksten en foto’s zijn evenwel ook auteursrechtelijk beschermd en mogen derhalve zonder onze toestemming niét worden gekopieerd voor gebruik in andere publicaties of op het internet. Auteursrechtelijke principes gelden ook in de digitale wereld. Gebruik kan wel worden aangevraagd via hierboven vermeld adres.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s