Over ons – over lezen en kopiëren

Deze blog is een publicatiekanaal met een focus op Knesselare. We grabbelen met journalistiek plezier in de ton van teksten en beelden over het dorp waar we thuis zijn.

Alle stukken en foto’s worden gratis verspreid en blijven bewaard op deze blog als een soort Knesselaars archief. Reacties en informatie altijd welkom via janvdc@telenet.be

Jan Van de Casteele

 

 

 

 

Medewerkers

Wat foto’s betreft, werken we graag samen met Paul Verhoestraete die onze belangstelling voor Knesselare deelt.

dsc_85040155aPaul, al jaren in de weer om Knesselare in beeld te brengen, beschikt over een ruime collectie foto’s. Een deel van zijn beelden worden bewaard in onze Prentenbak (zie copywright info onderaan)

 

 

 

We kregen de toestemming van de familie Hooft, het fotoarchief van drie generaties fotografen Hooft in Knesselare, om hun fotoarchief te ontsluiten. Ook de recent overleden Jozef Vanthuyne, in de jaren 1950 tot omstreeks 1990 actief in de de lokale pers, stelde ons zijn archief van foto’s ter beschikking. Waarvoor dank.

 

 

 

Ten slotte mochten we ook foto’s gebruiken uit enkele specifieke archieven. Dat is het geval voor Johan Gussé (Knesselaars wielerleven, festiviteiten, cartoons…) en voor Luc De Muynck (sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder).

 

 

 

 

Copyright:

De teksten en foto’s op deze blog zijn door lezers vrij en gratis te lezen/te bekijken. Teksten en foto’s zijn evenwel ook auteursrechtelijk beschermd en mogen derhalve zonder onze toestemming niét worden gekopieerd voor gebruik in andere publicaties of op het internet. Auteursrechtelijke principes gelden ook in de digitale wereld. Gebruik kan wel worden aangevraagd via hierboven vermeld adres.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s