Over ons – over lezen en kopiëren

Deze blog, waarvan het bestaan tot in der eeuwigheid verre van zeker is, is een publicatiekanaal met een focus op Knesselare. We grabbelen met journalistiek plezier in de ton van teksten en beelden over het dorp waar we thuis zijn.

Bent u ingeschreven op deze site, dan krijgt u gratis de artikeltjes over Knesselare na publicatie meteen in uw bus (mailbox). De post omvat artikels over ons dorp (“Over Knesselare gesproken – jong en oud nieuws“), een overzicht van het nieuws van de (voorbije of komende) week (“De geknipte week“), een terugblik op het interessantste krantennieuws uit de periode 1850-2015 (“Gazettenpraat“), en vele honderden foto’s (“Prentenbak“). Alle stukken en foto’s worden gratis verspreid en blijven bewaard op deze blog als een soort Knesselaars archief.

Reacties en informatie altijd welkom via janvdc@telenet.be

,???????????????????????????????????? Jan Van de Casteele

Medewerkers

Wat foto’s betreft, werken we graag samen met Paul Verhoestraete die onze belangstelling voor Knesselare deelt.

dsc_85040155aWe hebben de jongste jaren een omvangrijke collectie beelden bijeen gesprokkeld. Wekelijks of tweewekelijks publiceren we naast en in teksten dan ook een heel aantal beelden, die worden bewaard in onze Prentenbak.

 

 

 

We kregen de toestemming van de familie Hooft, over drie generaties fotografen in Knesselare, om hun fotoarchief te ontsluiten en van Jozef Vanthuyne, jaren lang actief in de de lokale pers, om zijn foto’s en documenten voor deze blog te gebruiken, waarvoor dank.

 

 

 

Deze blog werd opgestart in het najaar van 2016. Sindsdien zijn al meer dan 200 artikels en vele honderden foto’s gepubliceerd. Vanaf het najaar van 2017 doen we ook een beroep op externe medewerkers die nu en dan ook in Knesselaars Nieuws artikels, foto’s en archiefmateriaal zullen publiceren.
Dat is het geval voor Johan Gussé (Knesselaars wielerleven, festiviteiten, cartoons…) en voor Luc De Muynck (sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder). Aan dit lijstje zullen binnenkort nog namen worden toegevoegd

 

 

 

 

Copyright:

De teksten en foto’s op deze blog zijn door lezers vrij en gratis te lezen/te bekijken. Ze mogen ook mits bronvermelding (‘KnesselaarsNieuws) worden gedeeld of verspreid.

Teksten en foto’s zijn evenwel ook auteursrechtelijk beschermd en mogen derhalve zonder onze toestemming niét worden gekopieerd voor gebruik in andere publicaties of op het internet. Auteursrechtelijke principes gelden ook in de digitale wereld. Gebruik kan wel worden aangevraagd via hierboven vermeld adres.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s