Bjorg haalt zilver op EK

Bjorg Lambrecht (Prinsengoeddreef 1) behaalde zaterdag 17 september zilver in de wegrit voor beloften (U23) op het EK wielrennen in het Bretoense Plumelec.

bjorn-lambrecht-ontgoocheldVoorbij de meet juichte Bjorg, maar hij werd na een wedstrijd van 150 km in de slotklim nipt geklopt door de Wit-Rus Alexandr Riabushenko. Het brons ging naar de Italiaan Andrea Vendrame. “Ik verlies hier het goud en dat zal nog een tijdje pijn doen. Ik hoop dat ik in wedstrijden die hierna volgen nog één en ander recht kan zetten en dit verloren goud snel kan vergeten. Misschien kan ik hier binnen een paar weken tevreden mee zijn, maar nu nog helemaal niet”, zei hij na de wedstrijd.

Bondscoach Jean-Pierre Dubois had het onlangs in de Krant van West-Vlaanderen al over de Knesselaarse belofte. Lambrecht, renner van Lotto Soudal, rijdt ook volgend jaar nog een seizoen bij de beloften, ook al mocht hij bij Topsport Vlaanderen-Baloise al als prof debuteren. De jongeman kent zijn talenten. “Ik geloof voluit in een podiumplaats”, lazen we de dag voor de wedstrijd in Het Nieuwsblad.

Hij kreeg gelijk. Klik hier  naar Sporza voor de beelden (al moet je er wat reclame bijnemen…)

 

????????????????????????????????????bjorg-lambrecht-zilver

 

senne-deloof-2-martine-verfailleKnesselare heeft nog een andere renner “in goeie doen”. Eerder deze zomer won tweedejaarsjunior Senne Deloof al in Tielt. Daarna ging hij koersen in Italië en in Wallonië. Zaterdag 10 september was hij de sterkste in Outrijve, zondag 11 september won hij een massaspurt in Handzame. Trekt hij deze lijn volgend weekeinde in de internationale tweedaagse ‘Keizer der Junioren’ in Koksijde. Voor volgend seizoen (beloften) heeft hij nog steeds geen ploeg. Op kermiszondag 2 oktober wil hij ook in Knesselare scoren, zei hij in Het Laatste Nieuws (13 september)

 

 

Knesselare mag na lange tijd weer hopen op coureurs in de pelotons van de profs. Lees hier over de tijd van Jef (Timmerman) en Erné (De Blaere) in het artikel  ‘Onze jongens op twee wielen‘, verschenen in “Over Knesselare gesproken.Babbels in de aders van ons dorp‘ (2011)