Oud-schepen Liliane Cooreman overleden

vuurroerKnesselare rouwde om de dood van oud-schepen Liliane Cooreman. Ze was al een tijd ziek. Nadat het met haar weer wat beter ging maakte ze in 2015 nog een jaartje haar comeback als schepen. In januari van dit jaar nam ze afscheid van de politiek, omdat ze 70 werd.

Liliane Cooreman sloot zich aan bij de lijst Gemeentebelangen van burgemeester Antoine Schrans, die vanaf 1982 de Knesselaarse politiek overheerste. Ze werd verkozen in 1988  en 1994. In 2000 kreeg ze op die lijst de vierde plaats en behaalde ze 835 stemmen.

Toen Stefaan Van Wonterghem in 2002 uit de politiek stapte werd Liliane Cooreman schepen, bevoegd voor lokale economie, leefmilieu, landbouw en sociale zaken Voor haar partij waren dat nogal turbulente jaren omdat een paar andere schepenen niet wilden wijken voor nieuwkomers.

In 2006 volgde ze met enkele andere leden van Gemeentebelangen schepen Fredy Tanghe die kopman werd van een nieuwe lijst Groep 9910, samen met uitstappende leden van de Gemeentelijke Volkspartij (GVP). Ze kreeg de vierde plaats op die lijst en kreeg 1320 stemmen, een fractie minder dan Fons De Neve (1330), Frans Speeckaert (1497), Erné De Blaere (1430), Johan Van den Kerchove (1581) en Fredy Tanghe (2327). Ze werd nu schepen met bevoegdheden wonen, senioren, leefmilieu, energie, feesten en plechtigheden en was onder meer actief in de milieuraad en de seniorenraad.

In 2012 ten slotte kreeg Liliane Cooreman bij Groep 9910 de zesde plaats. Haar partij haalde toen 14 zetels. Na een onderbreking wegens ziekte werd ze In 2015 werd ze opnieuw schepen tot ze in januari afscheid nam van de politiek.

Liliane was gehuwd met Willem Martlé en de moeder van Micheline, Daniella, Jean-Marie, Chantal en Yves. De uitvaart had plaats op zaterdag 17 september.