Bjorg wint in Noorwegen eerste koers bij de profs

De jonge Knesselaarse wielerbelofte Bjorg Lambrecht won in Noorwegen zijn eerste wedstrijd bij de profs. In de slotrit van de Tour des Fjords klopte hij ervaren ratten als Michele Albasini en Edvald Boasson Hagen in een spurt bergop. Een paar prenten en een filmpje van de spurt.

“Het is maar de Tour des Fjords, een Noorse rittenwedstrijd waar de pracht van de natuur vaak de kwaliteit van het deelnemersveld overtreft. Maar om als 21-jarige de slotetappe met aankomst in Egersund te winnen, moet je van goeden huizen zijn”, aldus Het Nieuwsblad. Lambrecht nam op honderdvijftig meter van de finish resoluut de leiding om die niet meer af te staan, ondanks het aandringen van Albasini en Boasson Hagen, twee gepatenteerde finishers op dit soort aankomsten.”

De eindzege was voor de Zwitser Albasini, voor Bjorg Lambrecht.“Het was een erg lastige rit vandaag. We hebben de eerste klim van de dag op volle snelheid opgereden, zodat er nog maar twintig renners overbleven op de top. Lambrecht loofde het teamwork. “We hadden dan de afspraak gemaakt om alles in te zetten op de sprint. De ploeg heeft daarin schitterende werk geleverd. Op drie kilometer van de meet hebben ze me perfect afgezet en dan was het aan mij. Ik was natuurlijk niet zeker dat ik renners zoals Albasini en Boasson Hagen zou kunnen kloppen. Maar toen ze stilvielen op 300 meter van de meet, ging ik vol aan en sprintte ik naar de overwinning. Ik ben enorm blij dat ik het heb kunnen afmaken, het is een droom die uitkomt. Voor de algemene overwinning binnen te halen, wist ik dat het moeilijk zou worden. Ik had wel verwacht dat Albasini de top drie zou halen in de sprint. Maar ik ben reeds erg blij met de overwinning van vandaag en een tweede plaats in het algemeen klassement.”

Verderop foto’s van Het Nieuwsblad, Sporza, Eurosport en Lotto.

Klik hier voor een kort beeldfragment over de spurt: https://twitter.com/flobikes/status/999687230649131009?ref_src=twsrc%5Etfw