Groeninzameling opnieuw open, maar hoe lang?

 

Op zaterdag 3 oktober ging de groeninzameling in Knesselare opnieuw open. Voor het vallen van het blad zou dat voor veel Knesselarenaars goed nieuws moeten zijn. Maar is het iets of is het niets?

De groenafvalbakken, naast de nieuwe padelterreinen op het sportterrein

Op zaterdagnamiddag en woensdagnamiddag vanaf 13 uur tot 16.45 uur (meer info: hier: groeninzameling in Knesselare)  is de groeninzameling in Knesselare weer toegankelijk voor particulieren. Op de groeninzameling kan je terecht met snoeihout, vers gras, haagscheersel en bladafval. Niet met groenten- en fruitafval, stenen, etensresten en allerlei soorten mest. Met boomstronken of boomwortels moet je naar Aalter.

De natte openingsdag was geen succes. Er zouden maar een twintigtal wagens met groenafval zijn opgedoken. Dat zou maar een tiende zijn van de betere zaterdagen van voor de fusie. Daar waren wel wat redenen voor:

  • Het was niet bepaald tuinweer op zaterdag 3 oktober (noch voor snoei, noch voor grasmaaiers)(1).
  • Weinigen wisten dat het groenafvalpark in Knesselare weer open ging (2). Alleen op Facebook werd er hier en daar naar verwezen.
  • De locatie (een zeer smalle strook met een grote en twee kleine afvalbakken) zit toch wat verstopt op het Sportterrein, achter de nieuwe padelterreinen.
  • De locatie is klein en misschien niet meteen ideaal voor wie met een grote aanhangwagen wil komen. Er is nogal weinig manoeuvreerruimte (3).
  • Het park is maar een halve zaterdag open, in betere jaren was dat een hele zaterdag (5).
  • Het gras en de hagen hebben het vertikt om veel te groeien in deze warme zomer (6).
  • En tot slot: wie gevarieerd afval wil wegbrengen, kan alleen in Aalter terecht. Met je groen naar Knesselare en vervolgens met je hout naar Aalter, is niet zo vanzelfsprekend (7).

Hoe lang?

In Knesselare kan je alleen nog terecht met je groenafval, papier, glas en kledij. Groenafval was altijd al het grootste volume, maar vroeger stonden er hier in Knesselare ook bakken voor hout, steen, metaal, piepschuim, plastic … Daar is nu sinds de fusie geen sprake meer van.

Of het verzamelpunt voor groenafval, mét toezicht van personeel, zal blijven bestaan zal de toekomst uitmaken. Over enkele weken heeft Aalter relevante informatie over hoe vaak het wordt gebruikt.

Vorige week waren er op woensdag iets meer dan 100 en op zaterdag zowat 125 “klanten”. Dat is om de twee minuten een wagen. We gaan ervan uit dat het bezoekersaantal in de komende herfstdagen nog zal toenemen. De vraag is hoe hoog de lat ligt. Knesselarenaars kunnen er hun steentje, pardon, hun groentje toe bijdragen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s