Herfstnummer Erfgoed Aalter

 

Begin deze maand verscheen het derde nummer van Erfgoed Aalter. Een korte blik op de inhoud. Veel aandacht voor religieus erfgoed deze keer, met voor Knesselare en Ursel een interview met een van de laatste kloosterzusters.

De lezer vindt er een interview met zuster Clara Van Parijs, een van de laatste kloosterzusters die nog actief was in de Sint-Franciscus Basisschool. En ook een van de laatste zusters die hier uit het klooster zijn vertrokken. Ze verblijft momenteel in het Zorgcentrum van Ursel. Het artikels is van de hand van Ine Depaepe van Ursel.

Voorts onder meer verhalen over het feestcomité van Aalter-Brug dat 70 jaar bestaat (auteur ¨Philippe Verleyen), over een mysterieuze voorspelling uit Poeke (een artikel van ex-Knesselarenaar Arnold Strobbe), een noodlottige kermisdag in Lotenhulle (1901, van Peter Laroy), een merkwaardige kruisweg in de kapel van Menas in Maria-Aalter (Jean Camerlinckx). In de rubriek Gebouw met verhaal gaat auteur Patriek Vanlaere op verkenning in een merkwaardig en opvallend huis in de Bellemstraat in Aalter.

Meer lezen? Een abonnement op Erfgoed Aalter kost 15 euro voor een jaargang. Aanmelden via erfgoed.aalter@gmail.com

De laatste kloosterzusters Franciskanessen in Knesselare

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s