Roman Katrien Ryserhove voorgesteld

 

Op zondag 4 oktober j.l. werd Katrien Ryserhove’s jongste boek ‘Judith, de stammoeder van de Graven van Vlaanderen – Het prille‘ voorgesteld aan het publiek. Een liefdesverhaal, dat zich afspeelt in de 9de eeuw.

Katrien is beter bekend bij het grote publiek als auteur van de boeken over “De Moorden van Beernem” en als scenariste/producente van de langspeelfilm “Zaak: De Zutter”. De eerste turf van wat een trilogie moet worden, gaat over Judith van West-Francië, de stammoeder van de Graven van Vlaanderen, de gemalin van Boudewijn met de IJzeren Arm, de eerste Graaf van Vlaanderen.

“Stel u voor dat u een huwelijksmis bijwoont in het Franse Verberie in 856 en dat deze 12-jarige prinses – achterkleindochter van Karel de Grote en dochter van Karel de Kale – wordt uitgehuwelijkt aan de 60-jarige Ethelwulf, koning van Wessex (het huidige Zuid-Engeland). Dit terwijl ze hopeloos verliefd is op Boudewijn, die later haar derde echtgenoot zal worden”, aldus Katrien in Kortrijk.

 

Ze onderstreepte er dat haar werk geen geschiedkundig werk is, maar een roman waar 20 jaar onderzoek aan voorafging om de historische achtergrond zo correct mogelijk weer te geven. In delen 2 en 3 (“Het Prangende” en “Het Pure”) zullen het ontstaan van het Graafschap Vlaanderen en de politieke intriges aan de koninklijke hoven van West-Francië en Wessex prominenter aan bod komen.

De corona-veilige boekvoorstelling had plaats in de prachtige O.-L.-Vrouwekerk te Kortrijk. Het eerste exemplaar van Katrien Ryserhoves boek zou worden overhandigd aan de officiële vertegenwoordiger van de huidige Graaf van Vlaanderen. Sinds 2001 wordt deze titel niet meer door het Belgisch vorstenhuis toegekend. De huidige Graaf van Vlaanderen is. allicht tot de verrassing van velen de Spaanse koning Felipe VI. De Spaanse Ambassade in Brussel heeft Katrien Ryserhove en uitgeverij Het Moment dan ook uitgenodigd om deze week dinsdag 13 oktober het exemplaar bestemd voor de Graaf van Vlaanderen in ontvangst te nemen.

Praktisch

Het boek ‘Judith, de stammoeder van de graven van Vlaanderen – deel I: Het Prille’ telt 416 pagina’s en kost 25 euro.

Het is te koop in de boekhandel (ISBN: 9789082613322) of bij de uitgeverij via overschrijving van 31 euro (verzendingskosten inbegrepen) op  BE08 0018 4275 8813 van Het Moment – Merendreedorp 56 – 9850 Merendree.

Op http://judith.ryserhove.be kunt u naar een tweedelige podcast luisteren.

Alle verdere info via het.moment@ryserhove.be

Katrien op de boekvoorstelling in Kortrijk

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s