Parochianenkoers geslaagde attractie op herfstkermis

 

Kwakkelweer en felle vlagen op kermiszondag, vooraf en nadien, maar droog weer voor de enige grote kermisattractie van het voorbije weekend: de “parochianenkoers” met onderhoudend benenwerk (lopers en fietsers) in een creatieve loop en veel koers.

De nadarafsluitingen bleven droog.  ’t Es were koers is were gepasseerd. Hopelijk maar voor een jaarke. De formule zorgt alleszins voor leven en leute in het dorp. En dat is in deze tijd al eens nodig.

De deelnemers moeten op Aalters grondgebied wonen of lid zijn van een Aalterse wielerclub. Hieronder wat beelden van deelnemers en winnaars en de uitslagen. De deelnemers aan de eigenlijke parochianenkoers werden ingedeeld in drie leeftijdscategorieën: wit (-30), geel (30-40) en groen (+40). Maar de echte koers werd voorafgegaan door een recreatieve loop en een retrokoers. Een honderdtal sportievelingen verzamelden zich in de Veldstraat.

 

Amusant is de retrokoers. Leeftijd en fiets zijn er zo te zien niet onderhevig aan een zware controle. Op de foto de drie winnaars.

Johan Neirynck won de prijs voor de best uitgedoste retrofietser

Bij de min-dertigjarigen won de Knesselarenaar Senne Deloof voor zijn dorpsgenoot Tom Vanhyfte en Matthias Maebe van Lotenhulle

Cedric Gussé (Maria-Aalter) was de allersnelste en ook de beste dertiger voor Bert Maebe (Lo) en Dries Coene (Knesselare)

Bij de veertigplussers won David Van Quathem (Knesselare) voor Wim Gussé (Ursel) en Koen Van Renterghem (Knesselare). Klein detail: drie veertigers in de top-zes.

Met dank voor info en foto’s aan Christoph Mouton en Koen Timmerman (ELMAKO)

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s