Tom Van Grieken vanavond in de Nobis

 

Er was even onduidelijkheid over, maar op vrijdag 25 oktober is VB-voorzitter Tom Van Grieken in Knesselare. Vlaams Belang telt maar één verkozene in de gemeenteraad, maar scoorde wel goed bij de verkiezingen van mei 2019.

Tom Van Grieken, de voorzitter van Vlaams Belang, komt op vrijdag 25 oktober naar Aalter, meldde ook Het Laatste Nieuws.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 behaalde Vlaams Belang in Aalter 8,1 procent van de stemmen. Bij de verkiezingen voor Kamer en Senaat stemden een kleine 18 procent van de kiezers van Aalter en Knesselare voor die partij. Van Grieken beloofde in 2014 met een ‘Tom op Toer’-project’ alle Vlaamse gemeenten te zullen bezoeken.

Bedoeling is om vooral jongeren in hun leefwereld tegemoet te treden op een ongedwongen manier. “Tussen pot en pint”, zegt Paul Beheyt van Vlaams Belang Aalter in Het Laatste Nieuws. De lokale afdeling verwelkomt de voorzitter in de Nobis op de Plaats. Vanaf 19.30 uur is iedereen er welkom. Beheyt en lokaal voorzitter Frederik Roose zijn “peter van het gratis vat dat die avond getrakteerd wordt”, meldt nog de krant.

Van Grieken werd in 2014 verkozen in het Vlaams Parlement, en in datzelfde jaar ook voorzitter van Vlaams Belang. In dat jaar behaalde de partij haar slechtste score sinds 1990. In de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was al duidelijk dat de partij aan een remonte bezig was en in mei 2019 werd ze na de N-VA de tweede grootste Vlaamse partij. Van Grieken mocht op bezoek bij de koning. Sinds dit jaar is hij lid van de Kamer.

Voor een terugblik op de Knesselaarse uitslagen van de verkiezingen van oktober 2018 (gemeente) en mei 2019 (parlement), klik hier en hier

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s