Culinair Knesselare versterkt met Tjops in de Kerkstraat

Waar voorheen restaurant Hoppeschuur huisde in de Kerkstraat, gaat op donderdag 24 oktober Tjops van start. Mijn Pop-uprestaurant-winnaar (VTM, 2017) Karel Knockaert zet er barbecuegerechten op het menu.

Net voor de zomer zette de uitbater van het Knesselaarse restaurant De Hoppeschuur er een punt achter, maar de zaak krijgt nu een nieuw leven door voormalig politie-inspecteur Karel Knockaert, die in 2017 het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant won. Karel is van Jabbeke. Hoe komt hij in Knesselare terecht? “Via de Ruiseleedse ginstokerij Bassets. Wij kennen mekaar omdat wij hun gins gebruiken en ze contacteerden me of ik het zag zitten om in hun restaurant de Hoppeschuur hier in Knesselare een nieuw project op te starten. Ik zag dit wel zitten omdat mijn foodtruck een succes is geworden.

De uitspanning in de Kerkstraat (voordien Wit Paard, twintig jaar Clochard, vijf jaar Hoppeschuur) ziet er wel even anders uit. Achteraan kwam er een houten toog met daarachter een volledig nieuwe gril. Eerder werd de zaak met een proefpubliek uitgetest, om dan op donderdag 24 oktober officieel open gaan.

Karel won samen met Birger Allary Mijn Pop-uprestaurant met hun bbq-concept Tjops, maar Allary trok recent naar de rechtbank van koophandel omdat hij vindt dat de naam Tjops (ook) hem toebehoort. “Ik betreur dat hij die kaart getrokken heeft, maar dat zal mij niet tegenhouden om met Tjops in Knesselare verder te gaan. Na mijn foodtruck, ga ik hier een tweede positief verhaal van maken”, besluit Karel in Het Nieuwsblad.

Open van donderdag tot en met maandag telkens ’s avonds. Op zondag ook ’s middags.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s