Moeten Knesselaarse en Urselse infoborden verdwijnen?

 

Recent werden een aantal infoborden voor Knesselaarse en Urselse activiteiten weggenomen. Voortrekkers van de Knesselaarse Feestraad, maar ook mensen uit horeca en verenigingsleven hopen dat dat het om een vergissing gaat, en dat de borden terugkomen.

Zeven van de negen “statieven”, onder meer met deze Horecaborden zijn weggehaald.

Johan Gussé, al sinds jaar en dag actief in de Knesselaarse Feestraad, is ongerust over het wegnemen van de palen en infoborden die in Knesselare werden gebruikt om lokale activiteiten aan te kondigen. “Een spijtige zaak voor de verenigingen en de horeca van ons dorp die hun initiatieven en activiteiten aan mensen van binnen en buiten de gemeente wilden kenbaar maken, om zo volk te lokken. Deze borden tonen aan passanten dat het verenigingsleven in ons dorp leeft.”

De promo- of infoborden, destijds gemaakt en opgesteld door de gemeente Knesselare, en mede betaald door de verenigingen, werden telkens geactualiseerd, opgehangen en terug weggenomen, vaak in samenwerking met de lokale bestuurders en het gemeentepersoneel van Knesselare/Ursel. Er waren negen promopunten, vier in Ursel en vijf in Knesselare. Daarvan zijn er nu zeven weggehaald.

We denken hierbij aan promo voor de Avondmarkt, voor de Urselse Rommelmarkt, de Kerstmarkt, de schoolfeesten van Klavertje Vier en Sint-Franciscus, de fanfareconcerten en toneelvoorstellingen, de wielerwedstrijden, horeca Knesselare, de Vogeltentoonstelling, de Hobbybeurs, de Eindejaarsactie van Unizo, de Vliegfeesten, de Garageverkoop, de Oldtimer-rit, Place den Tertre, Folk in Ursel, enzovoort …

Recent kwamen daar in Knesselare nog twee activiteiten bij : het Winter Event Tussen pot en pinte en de Memorial Bjorg Lambrecht,

“Hoe kunnen we aan de mensen van buiten Knesselare onze activiteiten bekend maken? Via dat “computer-infobord” (slim meubilair) dat nu aan de sporthal staat zal dat niet lukken. Passanten zullen toch geen ommetje maken om op dat scherm te klikken en te kijken wat er in ons dorp te beleven valt?”, aldus nog Johan Gussé, die hoopt dat het gaat om een vergissing. “Het is alvast niet gebeurd in overleg met de Feestraad, met Knesselaarse en Urselse verenigingen en met Horeca Knesselare, die onlangs ook borden liet maken om ook Knesselare op de kaart te zetten.

De Feestraad dringt erop aan dat de borden op de invalswegen in de twee dorpen Ursel en Knesselare zouden worden teruggeplaatst. We contacteerden hierover een aantal Knesselaarse schepenen. Het antwoord volgt, zo is ons beloofd.

De aankondigingen liggen klaar. Nu nog wachten op een oplossing waar iedereen tevreden mee is … Bovenaan wat er nu rest in de Hellestraat, onderaan wat het zou kunnen zijn, aldus Johan Gussé.

Een greep uit de borden die jaarlijks in Knesselare werden en zouden worden gebruikt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s