Jens valt in halve finale. Tweede maal pech voor Knesselaarse deelnemer aan de Spelen

Jens Almey (20) beleefde de ontgoocheling van zijn leven op de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Hij stootte door naar de halve finales, maar kwam er ten val, na een ongelukkig contact met een Amerikaan.

Almey eindigde zaterdagvoormiddag in de Gangneung Ice Arena tweede in zijn reeks. De drie eersten stootten door naar de halve finales. Na een goeie start zakte Almey halverwege de race wat terug. Maar na een valpartij, veroorzaakt door de Italiaan Yuri Confortola, kwam Almey plots in tweede positie en gaf die niet meer uit handen.

“Mes tegen mes”
In de halve finale evenwel had hij zelf brute pech. Hij viel na een ongelukkig contact met de Amerikaan Krueger. Jens was er het hart van in. “Topsport is hard, zeggen ze,” aldus een bijzonder emotionele Almey. “Een halfuur geleden was ik nog de gelukkigste mens van de wereld omdat ik de halve finale had bereikt en nu…. In een milliseconde is dat weg.” Het kwam er dan op aan om bij de eerste vier te finishen. Dat lukte hem helaas niet. “Er is ongelooflijk nerveus gereden, veel meer dan ik had gedacht… Ik zag me verplicht om wat meer op te schuiven om op een kwalificatieplek te raken maar ik werd hard afgeblokt. De Amerikaan deed niets verkeerd, ik ook niet, het was gewoon mes tegen mes. En dan ga je op je bek. Ik nam risico’s, niets aan te doen.”

Jens was biezonder ontgoocheld dat hij zijn supporters, vrienden en familie de echte Jens niet kon tonen. Bekijk hier een Sporza-fragment met een interview na de wedstrijd.

Alweer jammer voor Knesselare. Voor Jens slaagde alleen atleet Rik Vandenberghe erin aan de Olympische Spelen (Moskou, 1980) te mogen deelnemen als loper in de estafetteploeg 4×400 meter. Fons Brydenbach moest toen in de halve finale als vierde loper opgeven na een “verrekking”. Ook al in de halve finale. Ook toen zat er meer in. Jammer.

Shorttrack is een attractief onderdeel van het wintersportprogramma, dat zullen velen nu hebben gezien. Pijnlijk dat Jens nu vier jaar moet wachten op een tweede kans. Maar hij heeft talent en ambitie, zoveel is zeker. De komende jaren komen er nog meer competities. En Jens is een van de jongste atleten van de shorttrackersfamilie. Kop op, Jens, en doorgaan.