Feest vandaag. Cogétama Fest is terug

 

Zondag 14 augustus. Feest in Knesselare. Na twee jaar coronastilte kan het dorp weer naar de site van de voormalige sigarenfabriek voor de vijfde editie van het Knesselare Cogetama Fest, een gratis parkfestival dat ook in warm weer verfrissend zal zijn. Stevig werk van de creatieve organisatoren.

De visie van Cogétama Fest blijft dezelfde: een gratis festival voor het hele gezin. Om 15 uur opent de fanfare Willen is Kunnen in het vuur van de dag met een optocht van De Plaats naar het koele park. Na de officiële opening van het parkfeest onder de beschuttende open tent onder de beschuttende tent speelt WIK een namiddagconcertje. Later in de namiddag broeit er animatie met veel kinderacts en brassbands. In de avonduren draaien dj’s op volle toeren.

Brass komt er onder meer ook van Nola Schmola met “lokale kleppers” als Jonas Claeys, Stan en Kay Van de Casteele, Dieter Gussé, Thomas Rommel en Hans Wille… Nola Schmola brengt een XL-editie tussen 16:30 en 18 uur met zomerse brass tunes.

De organisatoren leggen nog meer nieuwe accenten. Geen groot podium maar wel een heuse dj-booth.

Op de affiche onder meer Renée Opsedee, de toilet-dj van Tomorrowland (“de beste en grappigste act waar een festival van kan dromen”, aldus De Morgen over een eerder optreden van de Gentse artiest).

Het is verder uitkijken naar de draai van Knesselarenaar Gianni Focquaert van Flavour Drop, bezig aan een indrukwekkende Summer Tour 2022, van het Brugse Team Damp (Dancehall/Reggae/Afro collective) en van StuBru-topper Jeroen Delodder (van Disco naar Techno en van Reggae tot 60s Psychedelica).

Ruime aandacht op Cogétama Fest ook voor de kinderen: “Zoals elk jaar is Cogétama een echt familiefestival met overdag een volledig programma voor de kleinsten onder ons. Hoetchatcha neemt o.a. terug ons kindertheater onder handen. Met dit jaar ook hun nieuwe attractie: Larie en Apeschool met klimmuur, glijbanen en een speeltunnel”, aldus de organisatoren.

Nog meer dan vorige jaren wordt de catering voorzien door “lokale” ondernemers.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s