Goeiemorgen, hier is ’t weer Banddate

 

Banddate is al jaren een van de blikvangers van het muzikale leven in Knesselare. Zes groepen muzikanten uit de onmiddellijke omgeving vormen een gelegenheidsformatie, door het lot bepaald. Zondag 4 september vanaf 16 uur in De Litanie.
Banddate is een minifestival met muzikanten uit eigen streek, die in maart 2022 voorbij de trommel passeerden waaruit een genadige hand compleet nieuwe gelegenheidsformaties bijeenbracht.

Dat zorgt voor speelplezier, voor een altijd weer verrassende combinatie van muziekgenres en voor een altijd weer gevarieerd muzieknamiddag in De Litanie.

Geen zangtalentenjacht, maar een evenement waar ook de begeleidende muzikanten mee in beeld komen. “Een band staat niet ten dienste van een zanger, maar de zanger maakt deel uit van een band, waar muzikanten de kans krijgen om andere muzikanten te ontmoeten”, zo formuleren de organisatoren het initiatief.

De “loting” gebeurde op zondag 27 maart. Deelnemers werden verdeeld in categorieën. Van iedere band werd verwacht een korte set in elkaar te steken van ongeveer 25 minuten, met één opgelegd nummer waarmee ze aan de slag moesten en met een opgelegd thema: dieren.

Op Vandaag zondag 4 september is op de terrasruimte van café De Litanie een ruim podium voorzien voor de muzikanten en zit een vakjury klaar om de groepen te beoordelen op muzikale vaardigheid, samenspel, variatie en creativiteit. Naast de juryprijs wordt ook een publiekswinnaar bekroond.

De winnaar mag optreden op het muziekfestival van de oktoberkermis n.a.l.v. 25 jaar Litanie.

De Litanie is er klaar voor

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s