Stille winter. Toch doorgaan met muziek

 

In een verstillend landschap zijn er toch nog een aantal organisatoren die “doorgaan”. Estaminet De Litanie wil de muziek nog kansen geven, en doet dat met een tiental winteroptredens op het overdekt en verwarmd terras. En met een mix van enkele grote namen (Jan Hautekiet, Ben Crabbé e.a.) en regionale groepen. Van zondag 12 december tot zondag 30 januari in de kroeg onder de kerktoren. Het KMTO werkt aan een kerstprogramma voor de kerstmis op 25 december.

ZONDAG 12 december, 17 uur:  Bart Buls & Jan Hautekiet  (inkom: 9 euro)

ZONDAG 19 december, 17 uur: The Harbourtown Blues Revue met Nick London, Silke De Smul, Siebe Van Wunnik en Eduard Lathioor (inkom: 8 euro)

ZATERDAG 25 december, 14 uur:Kerst special hartverwarmende liedjes door gekende en minder gekende muzikanten uit Knesselare (gratis inkom)

ZONDAG 26 december, 17 uur: John Snauwaert & Kathleen Vandenhoudt (inkom: 9 euro)

ZATERDAG 8 januari, 17 uur: Nola Schmola met Stan van de Casteele, Anthony Statius, Thomas Rommel en Jonas Claeys en  Agent 00Funk met Florian Martens, Thijs Planckaert Thijs Deetens, Stan Van de Casteele en Andy Van Dierendonck (inkom: 10 euro)

ZONDAG 16 januari, 17 uur: The Rolls met Dirk Dhaenens, Hans Van Oost, Bruno De Neckere, Mario Vermandel en Tony Gyselinck (inkom: 10 euro)

ZATERDAG 22 januari, 17 uur; The Rusty zippers met Ed De Smul en Tom De Poorter (9 euro)

ZONDAG 30 januari, 17 uur: The Wild Flowers met Stevie Joey’s, Tommy Vlaeminck, Tim Deblauwe en Eric Vandekerckhove  (inkom: 9 euro)

Zonder ongelukken (nog maar eens een verstrenging van de maatregelen) is bovenstaand winterinitiatief interessant – breek de Stilte. “We zien wat het wordt, maar alles kan conform de regelgeving”, zegt Pieter Steyaert, die voor de gelegenheid zijn buitenruimte heeft aangepast.

Kerst                    

Ook het KMTO (Knesselaars Muziek- en Toneelonderwijs) hoopt op een min of meer “normale” Kerst. Het moet al zo’n 25 jaar geleden zijn dat een KMTO-ensemble voor het eerst de kerstmis opluisterde, om dat vanaf het begin van de jaren 2000 op regelmatige basis te doen.

Dit jaar zijn het Tine en Michiel De Blaere die samen met een aantal cursisten en enkele vaste muzikanten een kerstprogramma voorbereiden. Zonder verdere Covid-miserie zijn ze present in de kerstmis van zaterdag 25 december om 11 uur. Meer info volgt.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s