Rotonde heeft (nu al) zwakke plek

De heraanleg van de rotonde Tieltsesteenweg start op 15 maart en verloopt in drie fazen, omdat tussendoor het beton moet kunnen uitharden. Wat is de hinder voor verkeer van en naar Knesselare?

Het Agentschap Wegen en Verkeer zorgde voor een nieuw op- en afrittencomplex in Aalter. Maar proeven hebben aangetoond dat de kwaliteit van de rotonde aansluitend op de Tieltsesteenweg “onvoldoende” is, “waardoor de vereisten levensduur niet gegarandeerd kan worden”. De rontonde is nochtans een jong ding (lees: In Aalter wordt het even moeilijk. ) Raar, maar waar. Hinder is er vooral voor verkeer van en naar Deinze en Tielt.

In Fase 1 (15 maart tot midden april) blijven de op- en afritten van de E40 in beide richtingen bereikbaar. Ook richting Tielt rijden is geen probleem. Verkeer vanuit Tielt-Ruiselede richting Deinze volgt lokale omleidingen. Zwaar verkeer (+3.5 ton) moet via Tielt naar Deinze. Geen hinder voor fietsers en carpooling.

In Fase 2 (midden april – eind mei): Van en naar Gent, geen probleem. Voor wie op de E40 van Brugge komt, is het wel uitkijken. De afrit Aalter op de E40, komende van Oostende, gaat wel dicht. De snelweg eerder verlaten is dus de boodschap. Het verkeer vanuit Knessselare kan in deze periode NIET meer naar de Tieltsesteenweg (N37) of omgekeerd en moet omrijden.

Illustratie TotAalter

Fase 3: mei – eind juni 2021 geeft geen hinder meer voor het verkeer.

Najaar: De geluidsschermen worden aangekondigd voor het najaar 2021.

Meer details Hier (wegenverkeer Aalter). Meer info : 09 276 26 00.

Trajectcontroles
 

Een verwittigd man of vrouw is er twee waard, lezen we op de verkeerssite. De trajectcontrole op de E40 tussen Beernem en Erpe-Mere is bijna klaar. Komende van de kust zullen er vanaf volgende maand maar liefst 6 opeenvolgende trajectcontroles aanwezig zijn. Dit zijn de controlepunten: Beernem – Aalter, Aalter – Drongen, Drongen – Zwijnaarde, Zwijnaarde – Merelbeke, Merelbeke – Wetteren, Wetteren – Erpe-Mere.Richting kust (komende van Brussel) zijn het er maar 5: Erpe-Mere – Wetteren, — vrije trajectcontrole zone –, Merelbeke – Zwijnaarde, Zwijnaarde – Drongen, Drongen – Aalter en Aalter – Beernem. Het nationaal systeem is intussen aangesloten op de servers van de Federale Politie, dus alle trajectcontroles zijn in staat om te beboeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s