Cuesta-zolder Drongengoed wordt multifunctioneel pareltje

 

Op 5 maart legden vrijwilligers van de vzw Vrienden van het Drongengoed de laatste hand aan de inrichting van de CUESTA-zolder. Deze plek wordt een stijlvolle ruimte voor vergaderingen, maar ook cultuuractiviteiten. “Een multifunctioneel pareltje…”

Voorzitter Hugo Vermeren legt uit: “Dankzij het knappe werk van (timmerman) Jan, het (stofferige voorbereidende) schoonmaak- en opruimwerk van Danny, Roos en Johan onstond er (coronaproof) toch wel wat moois op onze vernieuwde cuesta-zolder. De reuze-etalagère én de grote tafel-met-inlegblad werden gerenoveerd. In de kast pronkt straks onder meer fraai keramiekwerk van onze CUESTA-keramiekers, partner en deelgenoot in onze vzw. Er werd gezorgd voor een nieuwe aangepaste verlichting en verwarming. Knesselare heeft er een fraaie locatie bij.

De cuesta-zolder wordt wel een nieuwigheid om trots op te zijn. Aantrekkelijk, stijlvol, klaar voor boeiende verenigingsuren voor de vzw, maar ook voor andere groeperingen. Voor kunstzinnige projecten, voor culturele avonden met jonge muzikanten misschien, voor workshops, voor interessante lezingen of bijeenkomsten met allerlei mensen die ons iets te bieden hebben…

In corona-tijd is de vzw zeker niet stilgevallen. Er werd gewerkt aan een hondenlosloopweide, aan de bijenhoek, aan nieuwe samenwerkingsovereenkomsten tussen eigenaar en vzw rond beheer en gebruik van de kruidentuin, de boomgaard, de bijenhoek, de hondenlosloopweide, het graasbeheer…   Er was ijverig digitaal overleg over allerlei samenwerkingsovereenkomsten tussen eigenaar en vzw voor de deelprojecten van het project Cuesta:  het Cuesta-atelier, Cuesta-informatie (tentoonstelling en gidsenwerking), Cuesta-educatie, Cuesta-workshops en Cuesta-kunst+….

Voorzitter Vermeren is ook duidelijk over de nieuwe doelstellingen: “Zoals je de natuur niet zomaar mag afsluiten voor het grote publiek, zo mag je ook deze historische plek vol rijke cultuurmomenten niet afgesloten houden van de lokale bevolking of van geïnteresseerden. Daarvoor is natuur en cultuur zaak van iedereen. Ik hoop dat al het werk van de medewerkers Paul, Jan, Ward, Danny, Roos, Johan, Blayne en nog vele anderen in de toekomst mag dienen om onze projectwerking in en rond de Drongengoedhoeve in goede banen te leiden. En alhoewel dat corona de plek misschien nog een tijd gesloten houdt, toch mag hiervoor al reclame gemaakt.  We laten binnenkort de modaliteiten weten voor het gebruik, de huur enz…Dat is voorwerp van overleg tussen de eigenaars en de vzw.  Ook voor de vzw zelf zal er wellicht nog eerst een algemene virtuele vergadering komen via het scherm.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s