Tennisclub Ludoviek werd een blijver

 

Recent hadden we het hier over de nieuwe sport padel. Hier over tennis. Die sporten liggen in Knesselare netjes naast mekaar: zelfde bestuur, aanpalende terreinen. De verschuiving van de belangstelling voor tennis blijft aanzienlijk, maar padel heeft inzake populariteit de grote broer ondertussen voorbijgestreefd. De club Ludoviek heeft dan weer bewezen dat tennis een blijver is in ons dorp. Een overzicht in beeld.

Bestuurslid Chris Hoste maakte enkele jaren geleden een mooi overzicht van de clubgeschiedenis tot 2010. Iets om met veel plezier ook in de digitale archiefkast van Knesselaars Nieuws op te slaan, en toegankelijk te houden. Een beetje retro, altijd wijs.

Chris maakte in 2017 een presentatie over TC Ludoviek. De beelden spreken voor zich, van de start van de club in 1983 in de sporthal, de eerste ledenlijst van 1984, foto’s van de kampioenen van de jaren 1990, etc… Als er duidelijk beeld is, moet er niet veel tekst meer zijn.

Voor de naam Ludoviek vond men inspiratie in de hoofdfiguur van de stripverhaaltjes van Gab Vanden Brande in het toenmalig blad Uilenspiegel: de ezel van Tijl, geboren in Knesselare

Nog wat cijfers

Het aantal leden steeg snel. Van 59 in 1984 naar 87 in 1993 tot 195 in 2005, een piekperiode voor het tennis met de successen van Kim Clijsters en Justine Henin. Nadien zakte het aantal leden van de club naar 114 in de periode van 2014. Sindsdien is er een stagnatie tussen 110 en 120 leden.

Vandaag, mede door padel, overtreffen de cijfers van de outdoor netsporten (samen 263 leden) het record van 2005. Die leden kunnen worden opgesplitst in 163 heren, 100 dames. Of in 194 volwassenen en 69 jeugdspelers (19-30j: 56 / 31-45j: 101 / 46-60j: 34 / 61+j: 3)

Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de website www.ludoviek.be

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s