Hier kunnen verenigingen in Knesselare terecht

 

Waar kan Knesselare nog terecht voor vergaderingen en activiteiten? Er komen een paar lokalen bij (muziekschool, bureau burgemeester), er vallen er een paar af (De Buize naast de parochiezaal en de Priezze in de Kwadamstraat). Een overzicht in woord en prentenbak.

Nieuwe vergaderruimte in vroeger “bureau” van de burgemeester (De Plaats)

Verenigingen en bedrijven die in Knesselare activiteiten organiseren (vergaderingen, lezingen, workshops, cultuuractiviteiten zoals dans, toneel, optredens, feestjes en fuiven, toneelvoorstellingen, eetfestijnen, beurzen, kaartingen, etc.) kunnen zoals vroeger terecht op een vijftal locaties in de gemeente die behoren tot het gemeentelijk patrimonium.

Het voormalig bureau van de Knesselaarse burgemeester is aan dat rijtje toegevoegd, net als het grote lokaal in de muziekschool. De Buize en De Priezze (jeugdhuis Sportstraat) staan nog op de website Aalter, maar worden in TotAalter niet meer vermeld. Eerder raakte bekend dat die worden verkocht.

Na een overgangsperiode in 2019, kunnen de gemeentelijke ontmoetingscentra dit jaar niet meer gebruikt worden voor privé-initiatieven en worden ze dus niet meer particulier verhuurd.

Hieronder een overzicht van de Knesselaarse situatie:

Gemeentelijk ontmoetingscentrum contactpunt Knesselare, De Plaats 14 (vergaderzaal voor  verenigingen, maximum 12 personen,  in het vroeger bureau van de Knesselaarse burgemeester (nieuw) en de gemeentelijke feestzaal, achteraan het voormalig gemeentehuis.

Gemeentelijk ontmoetingscentrum (parochiale feestzaal) Kloosterstraat 42, 150 zitplaatsen.

De jeugdlokalen Flabuit, Prinsengoeddreef 33, 50 zitplaatsen.

Het Pannenkoekenhuisje in het Hemelrijkpark, 30 zitplaatsen (enkel van 1 april tot  31 oktober).

Het groot polyvalent lokaal in de Muziekschool (Academie), Hoogte , 80 zitplaatsen.

Voor onze voormalige deelgemeente: In Ursel wordt vermeld: het gemeentelijk ontmoetingscentrum (feestzaal) Katerhoek, IJzeren Hand 16 (150 zitplaatsen)

Op de website van Aalter (zalen huren) leest u waar en wanneer een zaal beschikbaar is. Let op: de accommodatie in het voormalig gemeentehuis staat er nog niet vermeld, de Buize daarentegen wel. Dat wordt vermoedelijk binnenkort aangepast. Daar komt u te weten welke voorzieningen er aanwezig zijn, hoeveel de kostprijs en de borg bedraagt en hoe het zit met verzekering, SABAM en billijke vergoeding. En u kunt meteen uw zaal reserveren. Bedrijven met zetel in Knesselare kunnen er zien hoeveel ze voor een vergaderplaats moeten betalen.

Voor de beschikbaarheid van het groot auditorium in Aalter en het kasteel van Poeke neemt u contact op met de cel Evenementen via evenementen@aalter.be of tel. 09 374 99 17.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s