CD&V-burgemeesters willen (met) de N-VA mee

De regeringsonderhandelingen zullen maar weinig mensen meer boeien. Alle CD&V-burgemeesters uit onze regio – inclusief Aalter – willen de N-VA mee aan boord. Het ziet ernaar uit dat CD&V onder meer door druk vanuit de basis zal blijven passen voor opties zonder een Vlaamse meerderheid.

Het was Vlaanderens grootste krant, Het Laatste Nieuws, die onlangs de moeite deed om de 143 CD&V-burgemeesters te contacteren. CD&V mag niet in een nieuwe federale regering stappen zonder N-VA, zo wil het een grote meerderheid van de burgervaders (71 procent). In het Meetjesland en de regio Deinze is dat zelfs 100 procent.

Dat dit ook het geval is voor de burgemeester van Aalter verbaast niet. Samen met Kaprijke is Aalter een van de weinige gemeenten waar het voormalig Vlaams Kartel tussen CD&V en N-VA nog standhoudt. Het lijkt erop dat de as tussen die twee partijen weer is versterkt.

Het Laatste Nieuws ging even luisteren bij de burgemeesters van onder meer  Lievegem, Kaprijke, Deinze en Aalter. Ook hier horen we een viertal argumenten: de N-VA is nu eenmaal de grootste partij (a), in de Vlaamse regering besturen de twee voormalige kartelpartners ook al samen (b), zelfs als CD&V paarsgroen zou steunen (de regenboogcoalitie) is er nog geen meerderheid aan Vlaamse kant (c), besturen zonder Vlaams Belang én zonder de N-VA -samen goed voor zowat de helft van de kiezers – zou wel eens politieke zelfmoord kunnen zijn.

Foto: CD&V

Ook waarnemend burgemeester Patrick Hoste van Aalter was formeel: “Voor mij ook een federale regering met CD&V en N-VAIn Aalter werken wij nu al voor de derde legislatuur heel goed samen. In Aalter is en blijft dat een mooi huwelijk. We vinden elkaar en zorgen samen voor een goed beleid. Maar wie ben ik om te zeggen wat er op nationaal vlak moet gebeuren. Daar zijn in Aalter andere mensen voor”, zo zegt Hoste. Naar de mening van Pieter De Crem mag u driemaal raden.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s