Folkbal in Knesselare

 

Met ons warm hart voor muziek kondigen we graag het Folkbal aan van zaterdag 26 oktober. Het heeft plaats in de gemeentelijke feestzaal in de Kloosterstraat. Zoals gebruikelijk start de avond met een dansinitiatie. Op het podium de groep Aidreann (20.30 uur) en de groep Boreas (22 uur).

Aidreann brengt stomende eigenzinnige balfolk met krachtige melodieën en prachtige klankkleuren. Deze vijfkoppige band wordt bezet door: Anneleen Brabants (altviool), Hilke Bauweraerts (diatonische accordeon), Thomas Hoste (draailier), Debbie Lambregts (vlaamse doedelzak en gitaar) en Zjef Van Steenbergen (basgitaar).

Aidreann brengt voornamelijk eigen werk met veel aandacht voor arrangementen en meerstemmigheid. Dankzij de uitgepuurde arrangementen en de door elkaar gevlochten partijen en klankkleuren brengen zij niet enkel de danser tot bewegen, maar resoneren ze ook binnen de luisteraar. De groep trad al op in Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

Boreas is een vaste waarde op de Knesselaarse folkbals. Dit vijfkoppig ensemble, waaronder de Knesselaarse muzikanten Peter en Martine Van Wonterghem – Diessner en hun zoon Adriaan (en Peter en Mieke) is genoemd naar de God van de noordenwind, en speelt traditionele dansmuziek met bourrées, jiggs, tarantella’s, andro’s, hanterdro’s, mazurka’s, tovercirkels …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s