Van toren naar caravans (Arendsoog)

 

In een vorig bericht in deze reeks toonden we de lezer een torentje. Het zit wat verstopt in de kloostergebouwen. Te verkommeren, zoals het hele complex (zie onze Prentenbak verderop). Deze keer willen uw aandacht vestigen op een caravan. Waar vloog onze arend nu weer?

Wat is me dat?

In deze rubriek gaan we door met verwijzingen naar kleine dingetjes in onze Knesselaarse biotoop. En we proberen er een verhaaltje aan te koppelen.

Deze merkwaardige afbeelding, onderdeel van een geheel, hangt al bijna vijftig jaar op een plek waar u zoals veel andere Knesselarenaren wellicht achteloos bent voorbijgelopen. Je moet over goede ogen beschikken om tussen een wirwar van kleuren (in dit geval) een caravan op te merken. Niet geheel toevallig. Maar… waar kun je deze kunst bewonderen? Volgende keer veel meer hierover.

Torentje

Op de vorige vraag, een afbeelding van een pittige torentje, kregen we verschillende reacties binnen. Goeie, maar ook foute. Het eerste correcte antwoord dat binnenliep kregen we van Kelly Immesoete. We hadden het kruisje van het torentje uit beeld gehouden om het toch een beetje moeilijker te maken.

Het torentje (zie prentenbak hieronder) is een van de weinige attractieve restanten van een klooster. Het was, toen er nog veel minder bebouwing was, een kenmerkend element van de skyline van Knesselare. Verdwijnt het helemaal, na meer dan 150 jaar, of valt er hier of daar nog iets te redden?

Een ons niet geheel onbekende fotograaf bezorgde ons onderstaande prentenbak over het verval van ons Knesselaars klooster. Het wacht er op een nieuwe toekomst. Op die locatie zou Aalter de grootste investering van de komende legislatuur doen (aankoop van de hele site en nieuw gebouwencomplex).

Ook Ursel

Merkwaardig, maar ook Ursel had zijn torenverhaal. In de onderstaande prentenbak vindt de aandachtige kijker twee beelden van het Urselse kloostertorentje. Eén van hoe het er altijd uitzag en een foto van 2010, toen het torentje “zou gerestaureerd worden”. In de  beheerraad van het rusthuis zaten toen beleidsmensen. Er werd beslist dat de restauratie te duur was en dus werd het torentje eenvoudig weggelaten. Het gemeentebestuur reageerde niet op vragen van burgers die dat liever anders hadden gezien.

Uitsmijter

Voor de veellezers nog een kleine toegift: Een korte historiek van het Knesselaarse klooster leest u hier: Van klooster naar Bethanië (2011, tekst verschenen in ‘Babbels in de aders van ons dorp’).

Hieronder een prentenbak over een “monument” in verval.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s