Van ‘bitcoins’ tot ‘fit in je hoofd’ … (lezingen in Knesselare)

 

Een drietal Knesselaarse verenigingen organiseren heel regelmatig lezingen. Een overzicht van wat er nog op het programma staat (van 8 oktober tot 9 maart). Alle lezingen hebben plaats in De Swaene.

’10 jaar bitcoins: hoera of poeha ?’

Voor de snelle lezers: eens iets anders doen met uw geld? Bij de Strijbroeders/Rederijkers kunt u (vandaag!) op dinsdag 8 oktober gaan luisteren naar onze dorpsgenoot Christof Beuselinck, professor Toegepaste Economie aan het Instituut voor Wetenschappelijke Economie en Management (Frankrijk). Christof zal het hebben over het toenemend belang van zogenoemde “Big Data en FinTech” en over het bestaan en het belang van nieuwe digitale betaalmiddelen zoals cryptovaluta’s (en Bitcoin in het bijzonder) voor onze samenleving.  Hij zal het vooral hebben over het ontstaan en de eerste tien levensjaren van Bitcoin en wijzen op de potentiële opportuniteiten en gevaren van beleggingen in cryptomunten.

Nepal

Op dinsdag 12 november zou Wouter Deboot komen als laatste spreker van 2019 een lezing komen geven over zijn fietstrip ‘Dwars door Amerika’. Die lezing is evenwel afgelast. Deboot wordt vervangen door Jonathan Roelandt die het zal hebben over zijn Nepalreis.

De Groote Oorlog en Tralalie bij Neos

Neos nodigde Johan Gussé, voorzitter van de Vrienden van de Oudstrijders, uit om het op donderdag 7 november om 14 uur te hebben over De Groote Oorlog in Knesselare. Op 5 december is er een Sinterklaasvergadering met optreden van Tralalie (met Bert Ostyn)

Die rug van ons…

Voor Markant spreekt onze dorpsgenoot Pierre Bisschop op maandag 14 oktober. Titel van zijn uiteenzetting: ‘Rugklachten? Wij begrijpen er niets van’. Spreker was tot zijn pensionering zelfstandig kinesitherapeut in Knesselare. Hij was docent Orthopedische geneeskunde bij de Londense Cyrax Foundation en mede-auteur van het standaardwerk A System of Orthopaedic Mecicine.

Markant programmeert voor 2020 Stefanie de Volder met haar lezing ‘Over seks gesproken‘ (donderdag 6 februari), Danielle Slap met ‘Fit in je hoofd door het piekeren los te laten’ (maandag 9 maart), en een wandeling met de gids Jacques Cleppe (‘Natuurlijk er op uit!’ (woensdag 22 april)

Op het jaarprogramma van Neos en van de Strijdbroeders/Rederijkers is het nog even wachten. Meer info volgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s