Andrea en co met 33.000 euro naar Wachtebeke

 

Morgen vrijdag 21 december mag Andrea Akkermans naar De Warmste Week. Terecht kunnen zij en haar team fier zijn op de 33.000 euro die ze bijeensprokkelden voor het goede doel.

Andrea Akkermans engageerde zich samen met Petra Claeys en Ilse Gussé volop voor De Warmste Week. Meer dan honderd medewerkers en vrijwilligers schaarden zich met ‘Andrea4Charity’ achter “De Warmste zondag ooit”, een project met een sneukeltour en optredens, dat een bijzonder hoog bedrag opleverde

Door haar beperking kon Andrea zelf niet deelnemen aan de fietstocht, maar ze reed wel honderd kilometer op een gemotoriseerde fietsmachine. Dat zorgde voor een heel warme sfeer en voor veel gulle sponsors, klein en groot.

Waar men aanvankelijk hoopte op een 5.000 euro, konden de organisatoren na allerlei nieuwe initiatieven (verkoop van meer dan 300 “truitjes van Knesselare” en via een lied over het dorp , etc.) afronden met een 33.000 euro. Andrea en co schenken 30.000 euro aan Aalternatief vzw, waar jongeren met een beperking terechtkunnen, en 2.500 euro aan Huize Emmanuel in Bellem. Aalternatief wil in Aalter 15 aangepaste flats te bouwen.

Morgen vrijdag komt Andrea live op tv. In Wachtebeke (domein Puyenbroeck) mag ze om 9.10 uur op het podium in De Warmste Week. Music For Life live is te volgen op één en Canvas en op Studio Brussel of via de Studio Brussel app.

Andrea en co zullen er ook de cheque overhandigen.  “Dat wordt een mooi einde van een lange, maar deugddoende actie”, aldus Petra Claeys en Ilse Gussé. “Blij dat dit kon, en fier op onze gemeente”.

(eerder verscheen hierover dit stuk)