Nog één keer slapen voor Warmste Dag ooit in Knesselare

 

De organisatoren van de benefiet Andrea4Charity verplaatsen hun warmste dag van de Flabuit en omgeving naar de feestzaal in de Kloosterstraat. Die wordt het epicentrum van de Knesselaarse aanloop naar de Warmste Week van Studio Brussel.

Je kon er niet naast kijken… Er is iets te doen op zondag 23 september. Met een benefiet Andrea4Charity mikken Andrea Akkermans en haar vele supporters op een groot, warm en sympathiek evenement.

Het initiatief en de warme oproep om iets tofs te organiseren komt van Andrea zelf. Het Knesselaars meisje met een beperking werd meteen bijgesprongen door een team van enthousiaste dorpsgenoten. Petra Claeys maakte zich verdienstelijk als coördinator van het geheel.

Hoe komt zoiets tot stand? “Het begon met de vaststelling dat Knesselare een heel actieve en vooral ook muzikale gemeente is, waar van alles wordt georganiseerd, maar een sociale actie van grote omvang ten voordele van een goed doel, dat ontbrak nog een beetje op het lijstje”, aldus Petra. “In mei kreeg ik een berichtje van Andrea waarin ze schreef dat ze iets wou organiseren in het kader van de Warmste Week en ze vroeg of ik daarbij wou helpen. We fietsen allebei graag en dat, gekoppeld aan onze ervaring dat Knesselare toch wel een muziekgemeente is, zorgde ervoor dat het concept meteen vast lag.”

Andrea en Ilse

Dat Knesselare een echt wel warme gemeente is, bleek uit het vervolg van het verhaal. “Via Facebook hadden we meteen zestig helpers die zich spontaan meldden. We kunnen op zondag 23 september rekenen op een honderd vrijwilligers-medewerkers.”

Even verrassend positief was de bereidheid van erg veel mensen om met veel overtuiging dit initiatief financieel te sponsoren. “Een enthousiast team haalde zo’n 12.000 euro op”.

Tel daarbij op de steun die via inschrijfgelden van de sneukelfietstoer en de verkoop op de biezondere zondag zelf en je weet dat Knesselare hier echt wel “scoort”, voegt Ilse Gussé eraan toe.

Goed doel

Met Petra en Marleen

Het project Andrea4Charity zal vooral een forse bijdrage opleveren voor het Aalterse project Aalternatief, een “alternatief voor mensen met een beperking”. In die vorig jaar opgericht Aalterse vzw mikken een aantal ouders op de bouw van een huis met gemeenschappelijke ruimtes en voorzien van faciliteiten voor twaalf tot vijftien jongeren met een motorische of licht mentale beperking. De ouders hopen hun huis over zo’n vijf jaar te kunnen openen. (meer info: www.aalternatief.be)

Andrea wil ook een deel van de opbrengst schenken aan Huize Emmanuel in Bellem, waar ze ook een tijd verbleef. Huize Emmanuel is een opvangtehuis van het Centrum Ten Dries in Landegem en telt 7 bewoners en 5 begeleiders.

 

 

Programma

Wat is er op zondag 23 september dan te beleven? Voor de fiets- en sneukeltocht (25 km) schreven zich 375 deelnemers in. “Ook bij minder goed weer gaat de tocht zeker door, aldus nog Petra Claeys. Is het weer te gortig dan is de tocht ook met de auto te doen, ook dat is een optie”.

Men kan starten vanaf 10 uur en tot 12.30 uur. Er zijn sneukelstops op drie plekken (loods Drongengoed, Instituut Maricolen Maldegem, brouwerij Ierbius in de Torredreef in Kleit…). En overal valt er ook iets muzikaals te beleven.

Omwille van de ongunstige weersvoorspellingen zijn alle binnenactiviteiten verplaatst van de omgeving van de Flabuit (sportterrein) naar de feestzaal in de Kloosterstraat. Daar start de sneukeltocht en kunnen sympathisanten de hele dag door terecht voor een aperitiefje en tapas, voor food (frituur, nasi goreng, drie soorten burgers, etc.), voor koffie en gebak, voor muzikale optredens vanaf 16.30 uur.

Andrea fietst zelf op het podium met haar motomed (bewegingstrainer/bewegingstherapie). Elke kilometer van Andrea wordt omgezet in nog een extra sponsorbedrag.

Aan het muzikale luik nemen tal van Knesselaarse groepen deel: de jonge band The Impuls, Second Revolution, Broken Bottle Big Band, Compagnie B, de fanfare Willen is Kunnen…

Sponsors die het initiatief nog willen steunen kunnen nog altijd terecht op BE08 8903 4411 5413 (vanaf 50 euro fiscaal aftrekbaar).

 

Bestanden uploaden

 

Bestanden uploaden