Andy De Greve met MusiCasa naar Europa

Enkele jaren geleden richtte Andy De Greve in de Eentveldstraat MusiCasa op, een instituut dat professionele opleidingen aanbiedt in het opnemen en produceren van muziek. Andy is actief in België en Nederland en wil nu naar Europa.

Andy zette in 2012 zijn eerste stappen als ondernemer. Met MusiCasa richtte hij geen traditionele muziekschool op, wel een instituut met een aanbod aan (muziek)technische opleidingen. Geen instrumentlessen, maar creatieve opleidingen gericht op het opnemen en digitaal creëren van muziek.

Na drie jaar vooral in Knesselare actief te zijn geweest, zag Andy dat er meer in zat. Klanten kwamen immers vanuit alle uithoeken van het land om de opleidingen bij te wonen.

“Na enkele gerichte testopleidingen in steden als Brussel, Rotterdam en Amsterdam besloot ik een schaalbaar business model te ontwikkelen waarmee ik de opleidingen naar de grootsteden kon brengen. Dit leidde tot de eerste stappen in de internationalisering van het bedrijf.  MusiCasa biedt vandaag opleidingen aan op acht verschillende locaties in België en Nederland”.

Studenten komen bij MusiCasa op elke locatie terecht in een professionele opnamestudio, bij docenten die actief zijn in de professionele audiosector. MusiCasa focust op de professionele audio-industrie, maar ook beginnende creatievelingen kunnen er hun eerste stappen zetten in korte cursussen.

De leeuwenkuil

Recent was Andy nog te zien in het Vier-programma De leeuwenkuil, waar hij investeerders wist te overtuigen van zijn plannen en 100.000 euro kon bekomen in ruil voor aandelen in het bedrijf. Andy wees de deal echter af en besloot om het bedrijf op eigen kracht naar een hoger niveau te tillen.

“Het voorbije jaar heeft MusiCasa verschillende grote partners kunnen aantrekken. De eerstvolgende stap is het opleidingsaanbod uit te breiden naar Frankrijk, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Maar de ambitie reikt verder. We willen onze opleidingen beschikbaar maken in heel Europa”.

Meer info: www.musicasa.be.