Om eens over na te denken bij de eerste of de laatste slag

 

Veel valt er niet van te merken, maar voor Knesselare wordt het straks toch wel een bijzondere stap van oud naar nieuw. Of het nu gebeurt bij eerste of bij de twaalfde klokslag, het maakt niet uit. Iets is over. Iets begint. We zien wel.

Knesselaars Nieuws wenst de vele honderden lezers op internet en nog meer volgers op Facebook veel contentement in het zoveelste jaar dat straks weer opengaat. En vooral toch: “geen zeer in lijf en leden”.

Voor de optimisten onder ons: courage, we zijn er al doorheen. door die kortste dagen en langste nachten. En voor wie het liever anders heeft, hetzelfde! Geen zes maanden meer, en de dagen beginnen alweer te korten.

Bovenstaande wens doorstaat de tijden. De volgende past vooral vanavond, want ons is meegedeeld dat we vanaf morgen geen gemeente meer zijn, maar een dorp. Ondanks de eigenaardige inval vanuit het zuiden: vrede op aarde aan alle mensen die van goede wille zijn. En aan die van Knesselare in het bijzonder.

Om eens over na te denken bij de eerste of de twaalfde slag vanavond: hieronder voor ons in kleur gezet een aquarel van Gab VdB, een prentenbak van onze fotograaf Paul V en een cartoon van JuGo, bijgenaamd Stokkers.

Nu en dan een vleugje Knesselaars Nieuws, hoelang nog? Zoals we hier al meer dan twee jaar geleden schreven: “Zolang als ’t past”.

Het ga u allen goed, de komende uren, en daarna.

Hieronder een prentenbak van Paul Verhoestraete, bijeengeflist na de laatste Knesselaarse gemeenteraad

 

Deze slideshow vereist JavaScript.