Jean-Pierre Van Rossem had ook een Knesselaars verhaal

 

Jean-Pierre Van Rossem is overleden”. U las het ongetwijfeld in de media. De man had ook een Knesselaars verhaal, waarover we het hier eerder hadden. Dat artikel (2016) werd de voorbije dagen bijna 3.000 keer gelezen.

Van marxist tot rare tist…

De wat oudere generaties zullen hem zeker kennen. In november haalde hij nog even de pers met een veroordeling voor fraude en oplichting. We lezen in Het Nieuwsblad: Van Rossem werd in 1945 geboren in Brugge. Wanneer zijn zakenimperium begin jaren 90 begint te wankelen, stort hij zich op de politiek. In 1991 haalt hij met zijn libertijnse partij ROSSEM meteen vier zetels. Veel proteststemmen. Maar wanneer hij in augustus 1993 als volksvertegenwoordiger ‘Vive la republique’ roept tijdens de eedaflegging van koning Albert II, krijgt hij vanuit alle hoeken zware kritiek. Toch zal hij nog tot 1995 parlementair blijven. Een latere poging wordt geen succes. Na zijn veroordeling in november, kondigde hij op zijn Facebookaccount aan dat hij volgend jaar opnieuw een gooi zou doen naar een zetel in de Kamer. Maar zo ver komt het dus niet.

De zender VIER zond vorige week een documentaire uit over de politicus. Daarin vertelde hij nog dat hij niet naar de gevangenis wou en dat hij nog liever zou sterven. Net na de tweede uitzending werd hij overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed.

Een schakelaartje in ‘Den Onderstand’ op De Plaats, onderdeel van een van de strapatsen van Van Rossem

We hebben het hier over deze man omdat hij ook een Knesselaars verhaal uit zijn mouw schudde. Knesselare was de eerste (en enige) gemeente die hem in 1989 toestemming wilde verlenen om hier zijn overleden echtgenote Niki Annys te laten begraven in een grafkelder met koelinstallatie.

Lees hierover het in 2016 in Knesselaars Nieuws verschenen artikel https://knesselaarsnieuws.net/2016/11/01/gazettenpraat-het-graf-van-niki/

De vorige week overleden beursgoeroe wordt morgen donderdag begraven. Dat werd gisteren vernomen bij zijn mama, schrijft Het Nieuwsblad. Er komt geen kerkelijke eredienst. De begrafenis zal ergens in de buurt van Kapelle-Op-Den-Bos plaatsvinden.