Muziek in de kering van het jaar

 

Knesselare heeft iets met muziek en feesten. De komende dagen kan je gaan luisteren naar een van de pop-rock van de winnaars van Banddate, naar de folkgroep Boreas, naar de jonge blazers van WIKit en naar Company B. Een overzicht.

Zaterdag 22 december om 21 uur in De Litanie: Strawberry Shortcake

Strawberry Shortcake kreeg de prijs van de jury op Banddate 2018. De groep brengt vooral pop-rock.

Wie er op Banddate bij was, herinnert zich vast een heel dynamische Birthe De Zutter. Die zong zich met verve door een gewaagd programma. In haar groep ook nog uit Knesselare Niels Deloof (drums) en Lidia Tchuytiyeva (sax, zang, piano), Voorts op gitaar en bas Jaro De Smet en Lieven Vandenbroucke (Torhout),

 

 

 

 

 

Woensdag 26 december om 15 uur in De Buize: kerstconcert van Boreas

Peter, Martina, Johan en Mieke van Boreas spelen een repertorium aangepast aan de kersttijd. Ze doen dat in De Buize, Kloosterstraat 42 in Knesselare.

De vier doorwinterde muzikanten laten u met hun uitgebreid instrumentarium proeven van bekende Vlaamse kerstliederen en een aantal vergeten Oudnederlandse pareltjes. Daartussen maken ze enkele uitstappen naar andere Europese kersttradities.

Neem een kijkje op https://www.youtube.com/watch?v=iuyk9mOszl0

De plaatsen zijn beperkt. Reserveer op: duo-ultreya@telenet.be  of  09 374 08 37

 

Dinsdag 25 december, Kerstdag, om 11 uur in de kerk van Knesselare: kerstmis, opgeluisterd door WIKit en het parochiaal koor.

Wikit speelt Kerst en ontbijtconcert

Optreden van het jongerenorkestje van de muziekvereniging Willen is Kunnen. De groep speelt op zondag 13 januari 2019 een derde ontbijtconcert in de feestzaal van Knesselare. Meer nieuws hierover volgt.

Woensdag 26 december om 18 uur:  optreden in de kerk van Knesselare van Company B met een Kerstspecial

Kerstcafé (op de Plaats) is een organisatie van de Knesselaarse feestraad, in samenwerking met de drie kroegen op De Plaats.

Het optreden van de drie zangeressen van Company B (Nele Saey, Griet Van Wolleghem en Bie Van de Casteele en groep) is voorzien om 18 uur in de kerk. 

Die dag is er van 17 tot 19 uur ook een kerstloop of kerstwandeling (met prijs voor de origineelste outfit). Inschrijven kan tot de dag zelf in De Swaene en in De Litanie.

Na het optreden van Company B speelt DJ Flabour Drop

 

 

 

 

 

 

Twee keer klinken op het nieuwe jaar

Zondag 13 januari (van 11 tot 16 uur) in de sporthal: Nieuwjaarsreceptie met onder meer aandacht voor Knesselaars carnavalverleden en optredens van een paar zangers. (Eenzelfde evenement in Ursel op 6 januari)