Zondag in Ursel weer ‘Plas den Tertre’

Op zondag 30 september wordt opnieuw een Kunst- en Ambachtenbeurs gehouden op het verkeersvrije kerk- en dorpsplein van Ursel. Sympathiek evenement bij de buren.

Op “Plas den Tertre” krijgen kunstenaars en ambachtslui de kans om hun rijke creativiteit bot te vieren en tentoon te stellen aan het ruime publiek. Ook muzikaal wordt de bezoeker verwend. Er zijn geregeld akoestische optredens te horen, onder andere van onze vertrouwde huisaccordionist Robert, maar ook van de Urselse folkgroep Mandragora.

“De benaming ‘Plas Den Tertre’ heeft geen bindingen met de Parijse kunstsite  ‘Place du Tertre. De naam is er wel “ludiek” op geïnspireerd, maar kwam er ook omdat Urseldorp al regelmatig eens onder water kwam te staan en alles doorgaat op het verkeersvrije plein in Ursel. Te voete terten dus!”, aldus co-organisator Marc Quintyn.

Het organiserend comité koos en kiest bewust voor een gezellige en kleinschalige sfeer. Hotdogkramen of rommelmarkttoestanden vindt men er niet, wel allerlei kraampjes en standen. Ook de traditie om de opbrengst van dit evenement te koppelen aan een goed doel, blijft behouden. Dit jaar gaat de opbrengst naar vzw De Toevlucht.