De ballen zullen er in moeten voor Gembas en VK

De Knesselaars eerste ploegen in voetbal- en basketbalcompetitie hebben het lastig. Gembas verloor op zaterdag 10 maart en dreigt te zakken naar tweede. VK Knesselare, nu nog in derde, kreeg op zondag 11 maart in eigen huis een pandoering van Ursel en behoud in derde lijkt wel een utopie. Maar goed, dat hoeft geen drama te zijn. Dan is het volgend jaar weer vechten voor promotie. Ook dat is niet mis.

Voor Gembas komt het degradatiespook toch wel erg dichtbij. De ploeg promoveerde dit seizoen naar eerste provinciale, maar staat nu – met nog amper drie wedstrijden te gaan, waarvan maar één thuismatch meer  – voorlaatste in het klassement. “Mathematisch is de redding nog mogelijk, maar het wordt bijzonder moeilijk. Blijven strijden in dit rampzalig pechseizoen is de boodschap, meer kunnen we niet doen”, lezen we op de Gembas-website. Een degradatie zou een ferme domper zijn op de feestvreugde van het vijftigjarig bestaan. Met uitwedstrijden bij Helios Zottegem (laatste) en Meetjesland A (5de) en een thuiiswedstrijd tegen Bavi Gent (7de) op 24 maart om 20u45, wordt het voor Gembas bijzonder moeilijk.

Nu al meegeven: BJM- GEMBAS Knesselare organiseert in Sporthal Flabbaert op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 mei de finales van de beker van Oost-Vlaanderen. Er worden 12 wedstrijden gespeeld, van de U12 tot seniors dames en heren. “Spektakel en ambiance verzekerd”, zo laat Gembas weten. Meer info op de website www.bjm-gembas.be

Gembas sluit – eerste of tweede provinciale, maakt niet uit – het seizoen af met een feest waarop ook alle oud-spelers zijn uitgenodigd, naar aanleiding van het 50 jaar bestaan van de club. Meer nieuws hierover volgt. Het eerste bouwsteentje van de basketbalsport werd inderdaad in 1968 gelegd door Antoine Van Renterghem, onderwijzer in de gemeenteschool. Hij speelde basket in Aalter en organiseerde wedstrijden op de speelplaats van de gemeenteschool. Hij contacteerde ook tientallen mensen om een ploeg en een bestuur te kunnen samenstellen.Julien Lambert, Julien Galle, Gilbert De Bruyne, maar ook jonge krachten als Gerard De Spiegelaere en Rudy De Bruyne hebben zich kort daarna samen met hun echtgenotes
meteen volop achter de jonge ploeg gezet en onder de leiding van Jeroom Bucke werd vanaf 1969 de basketbaltrein voor tientallen jaren op het goede spoor gezet

Een van de ploegen uit het oude archief

VK, zelfde verhaal…

Ook VK Knesselare verloor op zondag 11 maart om 15 uur thuis een cruciale wedstrijd tegen Ursel. Er zakken drie ploegen naar vierde provinciale en VK staat momenteel laatste.

Er volgen nog vier wedstrijden (twee thuis). Met uitzondering van Lembeke allemaal staartploegen. Maar geen nood als het niet lukt. Ook in vierde is het leuk voetballen, met mogelijks opnieuw posities in de kop van het klassement, veel derby’s en hopelijk ook veel Knesselaarse jonge gasten die hier hun sport kunnen beoefenen.

Op vrijdag 16 maart organiseert VK een quiz. De quiz heeft plaats in de voetbalkantine.Inschrijven voor de quiz kan HIER

 

 

 

 

 

Het jaarlijkse eetfestijn van VK heeft plaats op zaterdag 24 maart. Volwassenen kunnen kiezen tussen stoverij met frietjes of zalmpapillot (20 euro). Inbegrepen zijn een aperitief en een dessertbordje. Kinderen kunnen kiezen voor stoofvlees of frikandel met frietjes (10 euro). Voor hen voorzien we een ijsje als dessert. Inschrijven kan HIER