Komt zien, komt zien… Ze staat er al 125 jaar

Ze staat er al 125 jaar, de toch wel imposante kerk van Knesselare. Een spits die de skyline van ons dorp bepaalt. Herkenbaar en hoorbaar tot ver in de omgeving. Een plek ook waar generaties voorgangers en tijdgenoten van vandaag mekaar vonden op cruciale momenten in ’t leven. Volgende vrijdag 10 november wordt ze gevuld met beeld en klank. Een eerste berichtgeving hieronder.Het project NACHT VAN DE MEETJESLANDSE KERKEN is een initiatief van Comeet en de Meetjeslandse Erfgoedcel. Sinds 2014 werken ze in samen met de Provincie Oost-Vlaanderen aan de opmaak van de inventaris van 23 parochiekerken.

Onder meer om dat patrimonium in de kijker te plaatsen organiseren ze een slotmoment dat de naam Nacht van de Meetjeslandse Kerken meekreeg. Volgend weekend zetten die kerkfabrieken uit de streek hun deuren open. En het wordt een uitgebreid en gevarieerd programma.

Bezoekers kunnen er terecht voor rondleidingen, lezingen, tentoonstellingen, concerten… Meer info voor andere parochies in het handige kalenderoverzicht op www.uitinhetmeetjesland.be/kerken.

Knesselare pakt op vrijdag 10 november uit met volgend “doorlopend” programma: lokale kunstenaars Luc Andries (beeldhouwen), Johan Gussé (cartoons) en Marc Quintyn (keramiek) sstellen een selectie uit hun werk tentoon.

Paul Verhoestraete toont op groot scherm een selectie beelden van Knesselare vroeger en nu en een reeks foto’s van de Sint-Willibrorduskerk, gezien vanuit alle hoeken van het dorp.

Voorts ook tentoonstelling van objecten en documenten uit het kerkarchief (pastoor) en historische sprokkels over het rijke kerkelijk leven in deze parochie (Jan Van de Casteele). Muzikale omkadering: koperkwintet Just Brass.

Welkom dus in de hoogste kerk van het Meetjesland (lees hierover een hier begin vorige zomer gepubliceerd artikel:  Wie van de Meetjes heeft de hoogste? Jawel!

Bezoekers kunnen er op 10 november terecht van 18 tot 21 uur. Gratis toegang, gratis drankje. Volgende week wat meer details.