Is ’t er iets te doen in Knesselare?

September is een maand met veel activiteiten. Voorbij, dat korte zomertje en nog wel even op afstand, die kilste dagen van de winter. Een aantal evenementen op een rijtje. Tussen morgen 17 september en 15 oktober.Fotozoektocht (nog tot 22/9)

Zag u ook al veel mensen met papieren in de Kloosterstraat? Nog tot vrijdag 22 september kan u er deelnemen aan een Fotozoektocht. Speuren naar dertig foto’s, genomen in de straat, vanaf het voetpad. Deelnameformulieren met foto’s en reglement bij alle middenstanders van de Kloosterstraat.

Zoet zijn voor de zieken (19/9)

Eet eens een pannenkoekske. Ziekenzorg (omgedoopt tot Samana : samen en ‘mana’ of ‘kracht’; Samen Sterk! dus) organiseert op dinsdag 19 september een pannenkoekenslag in de feestzaal in de Kloosterstraat. Vijf euro voor een koffie en twee stuks. Nobel sociaal werk. Eten en een pakje mee naar huis, kan ook.

 

Imam op bezoek (19/09)

De Rederijkers nodigde de Gentse imam Khalid Benhaddou uit om ons te informeren over de ‘rationele islam’. Een zoektocht tussen de Koran en onze verlichtingswaarden. Om 20 uur in De Swaene. Meer info: zie www.rederijkers.net

Kloosterstraatfeest (22-24/9) en Place den Tertre (24/9): Wie weg wil dat weekend, kan kiezen… Meer info: zie in dit eerder gepubliceerd artikel

Oktoberfieste WIK (30/09)

WIK organiseert op zaterdag 30 september een tweede Oktoberfieste, dit keer opgeluisterd door blaasorkest de Original Dorfmusikanten uit Pittem. 20 uur in de gemeentelijke feestzaal. Tickets 7 euro (voorverkoop), 9 euro (zaal) bij de muzikanten of Paper en Printbar De Groote. Even spieken in het foto-archief van WIK? Klik hier

 

 

 

 

 

 

Erné, Hans en Bjorg (10/10)

Op dinsdag 10 oktober in de feestzaal van het gemeentehuis een avond ‘Koersen rond de Tafel‘. Drie Knesselaarse wielrenners op een affiche die voor zichzelf spreekt. Een initiatief van de Rederijkerskamer Sint-Elooi.

Bibliotheekverwendag (14/10)

Op zaterdag 14 oktober in de bib: hapje, drankje (fairtradeproducten, Geirn Meugen Blond Bier, nieuwe inwoners kunnen kennismaken met de bib. Voorts tijdens de herfstverkoop van recent afgevoerde bibboeken (2+1 gratis). Demonstraties handletteren (Erik Wille) en ‘bookfolding art’ (= creatief verwerken van oude, afgevoerde boeken). Het wordt een laatste grote activiteit van afscheidnemend bibliothecaris Ronny Vandaele. Na 21 jaar Knesselare gaat hij nu in november aan de slag als deskundige/bibliothecaris in zijn woongemeente De Haan.

’t Folk Ursel (14/10)

’t Folk Ursel organiseert op zaterdag 14 oktober om 20 uur in De Katerhoek in Ursel het laatste concert van het jubileumjaar 2017. In het voorprogramma DiVa (Dieter Maertens en Valentijn Schepens). Vocaal en akoestisch, dat moet hun ‘living room music’ omschrijven. Een mix van eigen nummers en covers. Hoofdgast zijn Those metal boys with their metal toys. Bezig sinds 1977 met blues, jazz en swing uit de eerste helft van vorige eeuw. Kaarten via info@tfolkursel.be of 09 227 50 15. 10 euro in vvk, 12 adz.