Asielcentrum klooster dicht

Het asielcentrum in het oude klooster in de Kloosterstraat in Knesselare zou eind januari dicht gaan. Momenteel zitten er nog zo’n zestig vluchtelingen, maar die zijn daar aan hun laatste weken toe.

brochure-betanie-095“Wij horen heel weinig van Fedasil, maar het opvangcentrum in het oude klooster zou inderdaad eind januari sluiten”, bevestigt burgemeester Erné De Blaere (Groep 9910) in Het Laatste Nieuws (5 dec.). “De vluchtelingen zullen dan een klein jaar in ons dorp verbleven hebben. Eerlijk waar: zonder ook maar iets van problemen. We zien die mensen wel eens in het straatbeeld en in het begin werden er veel vragen gesteld. Maar hun verblijf is tot nu toe vlekkeloos verlopen.” Afgelopen weekend organiseerde vrijwilligster Bernice De Jaeger met enkele helpers een Sinterklaasfeest in het asielcentrum. Met haar oproep op Facebook verzamelde ze veel speelgoed dat werd verdeeld onder alle gezinnen met kinderen die hier in het opvangcentrum zitten. Vorig jaar rond deze tijd was er ook sprake van de opvang van 300 asielzoekers op het militair domein van Ursel, maar dat opvangcentrum is er uiteindelijk nooit gekomen.

Wat de nieuwe bestemming wordt van de kloostergebouwen is nog niet duidelijk. Meer info over de opvang in het klooster (van school/bejaardentehuis tot asielcentrum) vindt de lezer in een interview uit onze publicatie ‘Over Knesselare gesproken. Babbels in de aders van ons dorp’:

Van het klooster naar Bethanië. Opvang voor mensen in nood.