Storm blaast haan van Knesselaarse toren

Tijdens de storm van vrijdagnamiddag 18 februari viel de haan van de toren. Hij kwam terecht voor de deur van de apotheek. De metalen spil of as waarop de haan zijn toeren draaide, kwam terecht op het dak van de kroeg De Nobis. Niemand geraakte gewond. Maar het is duidelijk dat Knesselare is ontsnapt aan een fataal incident.

De haan, of wat er van overbleef werd tijdelijk van straat gehaald en kreeg onderdak in de apotheek. Later in de namiddag werd hij naar de pastorie gebracht. Of de haan nog wordt vervangen, valt af te wachten. Dat wordt een zaak van overleg tussen de kerkfabriek, de pastorieploeg en de gemeente.

De haan en de hele torenconstructie van de Sint Willibrorduskerk werden een 15 jaar geleden bij de restauratie onder handen genomen.

De storm beschadigde hiermee de op een na hoogste kerktoren van het Meetjesland

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s