Marguerite Icket vlot voorbij de honderd

 

Knesselaarse senioren die honderd jaar mochten/mogen worden, kunnen in dit medium op aandacht rekenen. Nu en dan is er ook eentje dat het eigen nest moest verlaten. Zo kwam Marguerite Icket na een lang verblijf in Knesselare in woonhave ‘Orchidee’ van Veilige Have terecht. Het zou ons niet verbazen dat de teller nog lang doorloopt, zo “goed” is ze.

Marguerite, kwik en fit de eeuw voorbij

Marguerite werd in Beernem geboren op 19 november 1921.

“Honderd jaar kan je niet worden zonder veel mee te maken aan lief maar ook aan leed. Maar Marguerite is er niet onderdoor gegaan. Ze is een fiere en tevreden vrouw”, lazen we in het Knesselaarse parochieblad.

Ze is in Beernem gehuwd met Gentiel Neyt en twee jaar later in Knesselare komen wonen (1949),

“op ’t hof van mijne man, in de Malsem, maar dat noemt nu Mispelaere”, weet ze.

Op haar 79ste verloor ze haar man, Gentiel. Marguerite moest de boerderij verlaten en verhuisde naar Aalter, waar ze – zich nog altijd prima voelend – geniet van haar gezondheid, haar sterkte en de autonomie in haar serviceflat in Veilige Have. “Ik heb een gezond leven achter de rug”, zegt ze, “Ik ben een beetje minder te pas, maar mijn geheugen is nog prima”, vertelt ze gezwind. Mijn moeder is oud geworden, mijn grootmoeder zelfs 101 jaar. Ik verveel me nooit, lees nog regelmatig, kijk veel tv, en geniet van veel bezoekskes”.

“Marguerite is nog altijd in een bijzonder goede conditie voor haar leeftijd. Behalve een beetje artrose in de ene heup is ze lichamelijk nog heel fit, en dit nadat ze enkele jaren terug twee hartinfarcten en een kleine hersenbloeding kreeg. Ze kan nog instaan voor haar eigen toilet en ze is ‘haar eigen baas’ zoals ze zelf zegt. Ook haar geheugen werkt nog uitstekend. Ze straalt een ongelooflijk optimisme uit”, aldus de Knesselaarse pastoor Jef De Bodt.

Marguerite vierde haar feest op zaterdag 20 november in restaurant Klein Duimpje.

Knesselare kijkt ondertussen uit naar twee inwoners die binnenkort hopelijk honderd jaar mogen worden.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s