Ook een bank is niet eeuwig. KBC maakt plaats voor centrumparking

 

De gemeente Aalter zou het KBC-kantoor in de Kerkstraat aankopen, het gebouw slopen, en het terrein inrichten als parkeerplaats. Dit moet het probleem van centrumparkeren mee helpen oplossen.

The Times, they’re a changing. De KBC verlaat Knesselare. De bloeiende bank van weleer is niet meer. Toch niet meer “bij de deur”. In 1992 was de bestaffing vrij groot, maar de jongste jaren was de terugtocht duidelijk.

De een gaat, de ander komt. In dit geval gaat een relatief recent gebouw tegen de vlakte om plaats te maken voor een parking.

“Een nieuwe stap in het plan van De Crem en co om De Plaats in Knesselare op termijn parkeervrij en een pak gezelliger te maken”, schreef Het Laatste Nieuws (13/11). Pieter De Crem (CD&V) zei al vaker dat hij De Plaats, vandaag vooral een parking, even gezellig wil maken als de Markt van Aalter.

Om dat te realiseren moet de parkeervlakte groener en interessanter worden. Het het is wel nog uitkijken naar hoe Aalter in het centrum van Knesselare de nodige parkeersplaatsen zou behouden.

Dat nu ook de KBC-bank haar locatie in Knesselare dichtgooit (Kerkstraat) zorgde voor mogelijkheden. Achter de Bank ligt nog een ruim terrein.

“We zullen de bank dus kopen, het gebouw slopen, en daar dan een centrumparking aanleggen. Dat wordt een meerwaarde voor de handelszaken in de Kerkstraat, en voor heel het centrum van Knesselare”, zei de burgemeester op de gemeenteraad.

Groen vindt de aankoop te impulsief en willekeurig, ziet liever eerst een totaalvisie over wonen en parkeren in Knesselare en vreest dat grond en terrein duur zullen betaald worden. 

Pastorie

De nieuwe parking in de Kerkstraat volstaat niet om de brede parkeerproblematiek in het centrum van Knesselare op te lossen. Aalter gaat er nog altijd van uit dat een deel van de pastorietuin een optie blijft voor nog meer parkeerplaatsen, maar die wordt “verder onderzocht”. De pastorietuin is beschermd dorpszicht, en de ervaring leert dat het wijzigen van een bestemming niet evident is.

Wat ook overeind blijft is het optimisme van de burgemeester over De Plaats als “gezellige ontmoetingsplaats, met plaats voor terrassen voor de horeca”. Als dat lukt zou dat prima zijn, maar inzake horeca en handelszaken is het Knesselaarse dorpsplein toch helemaal iets anders dan de markt van Aalter. Ook hier zal veel creativiteit nodig zijn. En de optie om daar nog evenementen te kunnen laten doorgaan.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s