Sven Ornelis draaide in zijn vroegere school

Sven Ornelis & Anke Buckinx doken op 30 augustus in de eerste schooldag! Sven keerde daarvoor terug naar de schoolbanken in Knesselare waar hij van 6 tot 10 uur live radio maakt voor Joe.

De “meesters” Jan, Johan en André

Tijdens deze (driedaagse) trip down memory lane speelden Sven en Anke hits vanuit hun schoolperiodes en praatten ze met ex-klasgenoten en oud-leerkrachten.

Onder meer vader André Ornelis, Jan Pauwels en Johan Gussé én enkele klasgenoten waren aanwezig, met herinneringen aan grote of kleine verhalen.

Johan haalde herinneringen op aan oude schoolprestaties, met een kritische knipoog naar de soms wat onbegrijpelijke pedagogische ontwikkelingen van vandaag.

Nico had het over wat hij samen met Sven beleefde: beiden lagen 14 dagen met hersenvliesontsteking op de ziekenhuiskamer. En Hugo vertelde over hoe hij in het lager onderwijs al een soort “discobar” maakte met Seven. De prille kiem van zijn dj-avontuur?

Voormalig directeur André Ornelis had het dan weer over de “roots” van de toenmalige “jongensschool”. Directrice Els Nemegeer bevestigde dat de verouderde gebouwen moeten plaatsmaken voor nieuwe projecten van de Broeders van Liefde en dat de bovenbouw van Sint-Francisus verhuist naar de overkant, waar een nieuwbouw komt voor de campus Wolkenzicht.

Herbeluister en bekijk hier een aantal gesprekken: Sven terug op de Knesselaarse schoolbank

Epiloog

In een andere artikel dat we op 29 augustus op de blog plaatsten, komt Sven Ornelis nog eens aan bod, met een mijmering over de start van het schooljaar in coronatitjd, aangevuld met gelijkaardige herinnering van Jean en Gerard, twee andere Knesselarenaars.

Lees HIER (Over school en spel -sven-jean-en-gerard)

Over Svens schooltijd hadden we het kort in dit stukje: Sven via brief aan Gorbatsjov B(ekende) K(nesselarenaar)

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s