Knesselare vergeet Bjorg niet: zondag Koersdag

 

Twee jaar na zijn dood is Bjorg Lambrecht duidelijk nog niet vergeten. Op 5 augustus was er een waardige herdenkingsdag. En volgende week zondag 29 augustus maakt Knesselare plaats voor de Tweede Memorial voor wielerbeloften.

Op 5 augustus was het twee jaar geleden dat Bjorg Lambrecht (22) om het leven kwam na een valpartij in de Ronde van Polen. Knesselare is de jonge renner nog niet vergeten. Een bijdrage van Luc De Muynck:

Wat zal 5 augustus voor altijd tegenstrijdige gevoelens oproepen in de Belgische sportwereld! Enerzijds het nationale gevoel van geluk en trots omwille van de gouden medailles van Nafi Thiam en de Red Lions op de Olympische Spelen in Tokio. Anderzijds de jammerlijke en noodlottige val van onze champ Bjorg op 5 augustus 2019 in de Ronde van Polen.

Dat onze kleine koning nog niet vergeten is, bewezen de witte ballonnen en beertjes die plots weer verschenen in het straatbeeld en de herdenking op het kerkhof door het bestuur van de supportersclub waar bloemen neergelegd werden in naam van alle supporters.

De renners van KVC ’t Meetjesland brachten ook hulde aan hun idool waarvan zij hopen om ooit eens in zijn voetsporen te kunnen treden. Facebook stond bol van steunbetuigingen aan de familie en in de Maldegemseweg verscheen een schaduwtekening op de plaats waar de finish zal komen voor de Memorial Bjorg Lambrecht.

Andere supporters vertrokken zelfs naar Polen om de plaats van de noodlottige val te bezoeken. Bijgaande foto bewijst dat Bjorg daar ook niet vergeten is!                           

Op zondag 29 augustus wordt een tweede Memorial  Bjorg Lambrecht verreden in Knesselare. Een wedstrijd voor beloften. De koers start om 14.30 uur en verloopt over 143 km, verwijzend naar het laatste rugnummer dat Bjorg mocht opspelden.

Het gaat om een interclub, wat betekent dat er gestreden wordt in ploegverband. 25 ploegen komen aan de start met maximaal 6 renners per ploeg. Er moeten 11 ronden van 13 km afgelegd worden, volledig op Knesselaars grondgebied.

De omloop: start Maldegemseweg – H. Sakramentstraat – Nieuwstraat – Eentveldstraat – Geuzestraat – Prinsengoeddreef – Kloosterstraat – De Plaats – Hellestraat – Langendonkstraat – Hoekestraat – Leieberm – Buntelarestraat – Stekelhoek – Aalterseweg – finish Maldegemseweg

Pop-up

De renners zullen verzamelen op de parking van sportcomplex Flabbaert en vanaf 13u het controleblad kunnen tekenen op de parking van de Smatch in de Maldegemseweg. Ook zal er vanaf 13u een pop-up supporterslokaal ingericht worden op de koer van de muziekacademie en de voormalige bibliotheek. Bijzonder handig met een ingang van in de Veldstraat en van op De Hoogte want op wandelafstand van het parcours en de finish.De supportersclub voorziet trouwens een attentie voor de leden van de supportersclub op vertoon van hun lidkaart.

De organisatoren verzekeren dat alles zal verlopen volgens de momenteel geldende Covid-maatregelen. Uw aanwezigheid op het parcours of in het pop-up supporterslokaal zou een grote steun betekenen voor de familie en vrienden van Bjorg.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s