Stoeten door Knesselare (proloog)

 

In een reeks over historische stoet starten we op woensdag 3 oktober  1888, de dag dat een grote historische stoet door de gemeente trekt. Toen al werd Knesselare gelinkt aan Flabbaert en Uilenspiegel. En aan andere figuren en thema’s die later nog terugkeren in tal van evenementen binnen de gemeente.

De regionale bladen geven een verslagje van de historische stoet op woensdag 3  oktober 1888. Hieronder een voorbeeld daarvan via knipsels uit het Fondsenblad en De Gazette van Eecloo. Interessant is vooral de oplijsting van het programma van de stoet, met verwijzing naar historische gegevens: de Witte Kaproenen en de vaartwerkers, het kasteel van Knesselare, de Hellewagen, Baekelandt, Flabbaert, het Beyerlink- of Ierlinkspook, Uilenspiegel, Congo, biljart in De Swaene, en wat andere ludieke groepen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s