Knesselaars nieuws uit 1982 (2)

 

En nog eens 1982 (2), met nieuws uit de lente (maart tot juni). Knesselare etaleerde zijn hobby’s, zijn toneel, zijn muziek en bracht hulde aan de sigarenmaaksters.

Ze zijn er vaak bij, die foto’s van de populaire hobbytentoonstellingen in de jaren 1970 en 1980, georganiseerd door de KWB. De perscorrespondent had het over “een overdonderend succes”, met 24 exposanten, of vijf meer dan het jaar voordien en met meer dan duizend bezoekers. Schilderwerken waren er van Roger Dauwens, Margot Steyaert

Willy Rodts pakte op 2 april op de vierde hobbytentoonstelling uit met oude bankbiljetten, Romaan Speeckaert met oude munten, Sabine Van Daele met poppen, de gepensioneerden met handwerk, Luc Van Daele met schedels, de KVLV met handwerk, Geert Goethals en Antoine De Grave met pentekeningen, Jean Schelstraete met tekeningen, Jacques Cromheecke met telegeleide vliegtuigen, Roger De Loof met snijwerk, de VELT met biologisch tuinieren. Uit de buurgemeenten kwamen standhouders met postzegels, keramiek, koralen, schilderijen, smeedwerk, aquariums, bijenstands, een weefgetouw … In het archief Hooft vonden we volgende prentenbak.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Volle zalen voor Muziekavonden

In april gaf Jozef Vanthuyne een ruim en gedetailleerd verslag van de muziekavonden in de parochiale feestzaal. Het ging om een herboren combinatie van blaasmuziek, zang en sketches. Een succesformule uit de jaren 1950 al haar attractiviteit had bewezen. Het meeste succes was er toen voor het populaire duo Hubert en Johan, onder meer met het lied ‘De wachters van het Drongengoed‘ en ‘De kraaien he’n het ons verteld’. Hubert pakte zoals wel vaker uit “met zijne velo” en zijn grappen en gezang  of zijn melancholie. Vast onderdeel was voor enkele jaren ook weer de traditionele orgelsketch.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Valstrik

Na een sprankelende voorstelling van “Een Spaanse Vlieg” in het begin van het seizoen speelden de Strijdbroeders eind april drie voorstellingen van het stuk ‘Valstrik voor een man alleen’.

Op de foto, staande: Serge Geuens, Walter Van Ryckeghem, Edgard Buyse, Jan Magerman, Prince Adhemar d’Alcantara, Dirk Van Ryckeghem, WIlly De Groote, Franck Stock, Johan Gussé, Geert Van Ryckeghem en Koen Willems. Zittend: Denise Van Hooreweghe, Greta Arnaut, Christine De Vuyst en Maria Geirnaert.

Gemeenteschool: afscheid van meester Antoine

In april neemt de gemeenteschool afscheid van “meester Antoine” Magerman. Hij was een van die onderwijzers die heel veel generaties in zijn klas zag passeren. Gediplomeerd in 1943, werkte hij even als gemeentebediende, maar vanaf november 1944 en tot 1982 stond hij voor zijn klas in de Veldstraat. In die jaren was hij samen met vooral Walter Van Ryckeghem en Jozef Vanthuyne sterkhouder van de gemeenteschool. Hij was samen met zijn vrouw Yvonne Crappé ook lange tijd actief bij de Bond van Grote en Jonge Gezinnen.

Decoraties voor sigarenmakers

Tijdens een van de laatste personeelsfeesten van Cogetama werden eretekens en bloemen uitgereikt aan de personeelsleden met voldoende jaren op de teller. Onder de foto het krantenknipsel met verslag en namen. Niet zoveel later eindigt het verhaal van Cogetama. (meer teksten en foto’s Cogetama? Gebruik zoekrobot rechts naast of op mobiel toestel onderaan de tekst en tik er Cogetama)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s