Klank in het dorp: van WIKit naar WIK

 

Voor het optreden van het jeugdensemble WIKit was de feestzaal in de Kloosterstraat opnieuw volgelopen. Begin november speelt de fanfare een dubbelconcert met Maldegem.

Dubbelconcert

Binnenkort is het weer tijd voor optredens van de fanfare Willen is Kunnen. Zoals het al gebeurde in 1888 werd het muzikale najaar ingezet met een optreden op de maandag van de kermis. Geen sinecure als de meeste muzikanten aan het werk zijn of op school zitten, maar de oudste traditie wordt in ere gehouden.

WIK speelt begin november een dubbelconcert met de fanfare Nut en Vermaak van Maldegem. Elke groep voert een eigen programma uit, en vanzelfsprekend brengen de beide korpsen samen enkele nummers.

Het eerste optreden heeft plaats in het Auditorium van het gemeentehuis van Aalter op zaterdag 2 november om 20 uur (deuren 19.30 uur). Het tweede op zondag 3 november om 10.30 uur in zaal ‘K-BA’, Mevrouw Courtmanslaan 82 in Maldegem.

Kaarten kosten 10 euro en zijn te bekomen bij Patrick Poelman (09 374 47 01)

Later dit jaar volgen speelt WIK nog de réveil op het kerkhof van Knesselare (1 november, 15.30 uur), op het Ceciliafeest (zondag 24 november 11 uur) en in de Kerstmis.

WIKIT liet zich eens helemaal anders horen op Liefde voor ’t muziek…

Al zo’n dertig jaar organiseren de jongeren van de muziekvereniging evenementen op de zaterdag van de oktoberkermis. Op zaterdag 5 oktober organiseerde WIKit onder de naam “Liefde voor ’t muziek”, een wat buitengewoon concert.

Het concept was dat de WIKit-jongeren voor de gelegenheid “familiebands” maakten. De muzikanten traden op met hun vaders, broers en zussen en andere familieleden. De avond opende met WIKit in volle bezetting (met uitzondering van de vier leden van The Impulse, die elders moesten optreden, maar geen nood, de vier vaders gingen aan het repeteren en traden op onder de frisse naam The Rimpulse (lees:De Rimpels).

Een uitverkochte zaal kon er na een spaghetti genieten van een verrassende avond (zie beeldverslagje in prentenbak).

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s