Fanclub overleden Bjorg organiseert memorial

 

De fanclub van de verongelukte Bjorg Lambrecht mikt op herinnering en organiseert een herdenkingswielerwedstrijd.

Lambrecht overleed begin augustus na een zware crash in de Ronde van de Polen. De club wil hem nu met een “Memorial Bjorg Lambrecht” herdenken. Volgend jaar vindt de wedstrijd voor de eerste keer plaats.

De verslagenheid en het ongeloof na het dramatisch overlijden waren in wielermiddens, in Knesselare en ver daarbuiten enorm groot. Nog het meest was dat het geval bij zijn trouwe supporters en zijn Knesselaarse fanclub. Die wil de herinnering aan Bjorg levendig houden.

“We hebben na de plotse dood van Bjorg samen gezeten met de leden van de club én de ouders. Uiteindelijk hebben we beslist om toch de club te laten bestaan en iets te plannen om Bjorg te eren. Er komt nu een herdenkingswedstrijd, die de Memorial Bjorg Lambrecht zal heten. Het wordt een wedstrijd voor beloften (Lambrecht won in 2017 een beloftenkoers in Ursel). Volgend jaar vindt die voor de eerste keer plaats”, aldus Nico Bouché van de fanclub.

De geplande supportersdag van 30 november 2019 is afgelast.

Een wielerwedstrijd organiseren kost geld. De fanclub liet daarom petjes, armbanden en icepacks maken met foto of rugnummer van Lambrecht. Petjes kosten 20 euro en zijn te koop in Café De Sportkring, in de Opel-garage, bij Moorea Hairstyle, dagbladhandel De Groote en bij het bestuur (Nico Bouché, Rik Bonami, Joris Croene, Erné De Blaere, Dominique Timmerman, Piet Braekevelt en vader Kurt Lambrecht). Icetags of armbandjes (ook 20 euro) worden enkel gemaakt op bestelling (via bjorgfans@gmail.com)

Lessen leren

Ondertussen is ook in hoge wielerkringen het besef doorgedrongen dat de dood van Lambrecht moet aanzetten tot meer aandacht voor de veiligheid. De UCI en CPA willen daarom de volgende weken heel wat meetings organiseren met rennersafgevaardigden, ploegen en wedstrijdorganisatoren. Dat moet leiden tot maatregelen die de veiligheid tijdens de koersen verhogen, die mogelijk al vanaf volgend seizoen toegepast worden.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s