Vlaamse kijkers stuurden Fee naar finale. Ze werd vierde. Het is mooi geweest

 

Hop, Knesselare. Het was spannend op al die vrijdagen in mei. Fee Loobuyck werd door de Vlaamse kijkers vooruitgestuwd naar de finale van The Voice. Uiteindelijk werd Fee  vierde (geactualiseerde versie, met finalenummer).

Fee met Ibe, Bram en Wannes naar de finale

Op 10 mei moest Fee hopen op de stemmen van het publiek (6677), waarbij twee van de vier “verliezers” werden opgevist. Haar tweede nummer was prima en goed voor een volgende stap.

Op 17 mei stond ze in de halve finale. Opnieuw andere nummers, andere sfeer, ander publiek, andere en allicht nog meer Vlamingen die – nu zonder stem van de jury – beslisten wie er uiteindelijk naar de finale mocht.

Een paar van haar nummers kunt u via onderstaande link nog eens herbeluisteren en –bekijken. Een lyrische VTM schreef er het volgende bij: “Wat een sfeer! Fee doet The Beatles alle eer aan! Don’t Let Me Down mag tot een legendarisch nummer verheven worden en dat moet je Fee geen twee keer zeggen. Wat een prachtige cover!

In de halve finale mocht Fee uitpakken met een nummer dat prima binnen haar stembereik paste en bovendien mooi werd omkaderd. Een zichtbaar tevreden Natalia vermeldde dat ook en zag dat het goed was. Het was opnieuw bibberen bij het bekendmaken van de resultaten, maar Fee werd als vierde finaliste aangeduid.

Aangepast/aangevuld : Op vrijdag 24 mei kon Knesselare zich nog een laatste keer mengen in de debatten. Vier finalisten zongen hun lied, eentje valt af. Zo gaat dat. En dat eentje was Fee. Ze bracht een keurige uitvoering van haar nummer, maar de Vlaamse kijkers/stemmers kozen uiteindelijk voor de andere kandidaten. En toegegeven, zowat iedereen van de meegereisde supporters was het erover eens, dat ware sterke zangers en performers. De finale halen, het was mooi. En Fee is in dat circus van VTM vooral zichzelf gebleven. Ook dat was mooi. Haar optreden in de finale kan u onderaan nog eens bekijken.

https://vtm.be/the-voice-van-vlaanderen/wat-een-sfeer-fee-doet-the-beatles-alle-eer-aan

Haar tweede nummer: https://vtm.be/the-voice-van-vlaanderen/boenk-erop-van-fee-en-jazz-lynn-wie-neemt-coach-natalia-mee