Knesselare vindt weer de korte weg naar Brugge (en omgekeerd)

 

Bij het begin van vorige eeuw duurde het nog zo’n drie uur om in Brugge te geraken. Tot de tram daar veranderingen in bracht. De voorbije paar jaar duurde het ook lang, maar nu gaat  de Kloosterstraat op maandag 27 mei weer open voor doorgaand verkeer vanuit en naar Oedelem. Leve onze middenstand.

De werken hadden misschien een goed kantje (minder verkeer), maar waren minder prettig voor de Knesselaarse handelaars. Waarom moest dat vier jaar duren? Inwoners van Knesselare moesten lange tijd omrijden via Zeldonk en Oostveld, bij voorbeeld.

“Omdat het uitgebreide werken waren”, zei Aquafin. En weet dat de werken in Oedelem werden voorafgegaan door collectorwerken in Knesselare en het heraanleggen van de Kloosterstraat. Bovendien duiken bij zo’n werken altijd wel ergens onvoorziene problemen op (lees hier info Aquafin) (gaslek, weer, e.a.).

Waarover ging het Oedelemse project? Over de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in een aantal Oedelemse straten, vertrekkend aan het kruispunt met de Tinhoutstraat en afwaterend naar de bestaande collector te Knesselare ter hoogte van het kruispunt Kloosterstraat-Prinsengoeddreef.  Daarvoor was ook de bouw nodig van pompstations. En na die werken is er de (her)aanleg van wegdek en fietspaden, etc.

Herinrichting van de Knesselarestraat tussen de Nieuwenhovenstraat en de grens met Knesselare.

De werken zouden finaal nog wel duren tot einde 2020, maar de hinder tussen Knesselare en Oedelem wordt dus nu beperkt. “Oef! We zijn blij dat hier weer passage zal zijn”, zegt de middenstand. Om het vrij te vertalen: Knesselare vindt weer de kortste weg naar Brugge, en omgekeerd.

Het leed hieronder is alvast geleden. Voor de automobilisten, voor de neringdoeners, voor de bewoners van één van de hoofdaders van het dorp. Nu nog de bouw van een feestzaal en een deftige nieuwe school en heel de omgeving is content. Het mag vooruitgaan. (Foto’s: Paul Verhoestraete)

Deze slideshow vereist JavaScript.

https://www.aquafin.be/nl-be/particulieren/waar-werken-we/21470-aansluiting-oostveld-pluime-zeldonk/what-do-we-do