Supporters Bjorg willen zich nog meer laten zien

 

De supportersclub van Bjorg wil nog meer in de kijker lopen. De club pakt uit met een pasdag voor supporters (25 mei) en later op het jaar met een groots supportersfeest.

Bjorg kan rekenen op zijn volk (archieffoto cyclingsite.be)

Hoe gaat het ondertussen met Bjorg? We vroegen het aan bestuurslid Nico Bouché. “Het voorjaar was natuurlijk super. Na de goede prestatie in het Baskenland, was het uitkijken naar de Ardense klassiekers waar Bjorg aan meedeed. Het was een onvergetelijke ervaring, vooral ook omdat de supportersclub de verplaatsing met de bus maakte om tijdens de Brabantse en Waalse Pijl om Bjorg aan te moedigen. Hij behaalde er een 5de en 4de plaats”, aldus Nico. Daarna reed Bjorg ook nog twee echte klassiekers, de Amstel Gold Race, waarin hij zesde werd en Luik-Bastenaken-Luik. De Amstel stond niet op zijn programma, maar door de vele blessures bij Lotto-Soudal werd Bjorg toch geselecteerd. In de uitgeregende Luik-Bastenaken-Luik werd hij uiteindelijk 27ste. Van een opmerkelijk voorjaar gesproken!”

Wat zijn de ambities van Bjorg? “Hij komt nu weer in competitie in Noorwegen, waar hij de Hammer Series en de Ronde van Noorwegen zal betwisten. Vorig jaar behaalde hij in deze Ronde van Noorwegen zijn eerste profzege en werd hij tweede in het eindklassement. Daarnaast is het uitkijken naar het vlakke Belgisch Kampioenschap in Gent op 30 juni. Nog deze zomer zal hij deelnemen aan de Ronde van Spanje (Vuelta) en wie weet wordt hij ook geselecteerd voor het Wereldkampioenschap in Harrogate.”

De supportersclub hoopt nog een wedstrijd van Bjorg te kunnen meepikken en kondigt nu al een spetterende supportersavond aan voor 30 november. Wie lid wil worden, wie wil meewerken of wie toffe ideeën heeft is altijd welkom bij de club. Mail naar bjorgsfans@gmail.com.

De supportersclub wil ook in de nabije toekomst goed in beeld komen. In het café De Sportkring kan men op zaterdag 25 mei op een pasdag van de club supporterskledij kopen (t-shirts, hoodies, zomer en wintervestjes, …). Vanaf 14 uur is iedereen welkom en kan er gepast en besteld worden tot 17 uur. Leden van de supportersclub krijgen korting op hun aankopen. Vanzelfsprekend kunnen niet-leden zaterdag ook lid worden en mee genieten van die korting.