Heb je ’n minuutje (18)? Nieuw op de mat van eerste klasse

Knesselare heeft er een voetballer bij die met een ploeg van eerste klasse mocht aantreden. Xander Martlé speelde een eerste wedstrijd met Cercle.

Mijn hart. Mijn hart. Xander die daarnet een allereerste keer een voet mocht zetten op de grasmat van een eersteklasser. Tante der hart kan dit nie aan. Mijn broer schrijft dat ie de datum laat tatoeëren. Dit staat ook gekerfd in mijn tikker. Wat fantastisch Xander. Een eerste voet op die grasmat. Na zoveel werk en passie.”. Het was op Facebook de enthousiaste reactie van een fiere tante.

Ze had het over de jonge Knesselaarse voetballer Xander Martlé (°2003) die voor het eerst het terrein op mocht als invaller tijdens een wedstrijd van zijn team Cercle Brugge. En aangezien Knesselaars Nieuws recent nog oog had voor talent uit onze buurt (Opwarmen voor EK met beste Knesselaarse voetballers” , ), met als criterium “spelen met een eerste ploeg van een afdeling uit een van de drie hoogste voetbalafdelingen, en al zeker een elftal van eerste klasse”, hoort het dat we Xander toevoegen aan dat lijstje. De invalbeurt kwam er tijdens een oefenwedstrijd, en pas laat in de match, maar de eerste stappen zijn gezet. Te volgen in de toekomst.

Ah ja, nog dit: Cercle won de wedstrijd tegen Zulte Waregem met 1-2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s