Matchbox Bjorg krijgt op 1 december zijn fanclub

Onze Knesselaarse trots Bjorg Lambrecht krijgt op 1 december wat hij verdient: een heuse fanclub in De Sportkring, bij Jona en Ronny.

Knesselarenaar Bjorg Lambrecht won op het voorbije WK wielrennen in Innsbruck zilver bij de beloften en geldt als één van de grootste wielertalenten van ons land.

Onder meer naar aanleiding van een hier eerder gepubliceerd interview met Bjorg nam Nico Bouché contact op met vader Kurt en er kwam vaart in de zaak. Rik Bonami, Joris Croene, Dominique  Timmerman en Piet Braekevelt sprongen mee op de kar en er konden op de eerste vergadering al flink wat afspraken worden gemaakt  Zo werd o.a. unaniem gekozen voor café “De Sportkringbij Jona en Ronny als lokaal.

Op een tweede vergadering werd het stramien en de doelstellingen van de supportersclub bepaald en 1 december 2018 werd uitgekozen als startdag van de fanclub. Affiches en  lidkaarten gingen in allerijl naar de drukker want alles moet piekfijn in orde zijn op de grote startdag.

Lid worden kost het eerste jaar 10 euro en bij hernieuwing 5 euro. Wat krijgen de fans daarvoor terug? Ze zullen per e-mail regelmatig een nieuwsbrief en verslagen van wedstrijden ontvangen, ze krijgen voorrang wanneer een bus wordt ingelegd naar een wedstrijd met Bjorg en ze worden uitgenodigd naar de jaarlijkse fandag. Voorts bekijkt het bestuur om, al dan niet met de hulp van Lotto-Soudal, supporterskledij (o.a. petten) aan te bieden.

Een mooi initiatief dat de gelegenheid geeft aan Knesselare en omstreken om te tonen dat ze Bjorg door dun en dik steunen!

Noteer alvast in uw agenda : 1 december 2018 van 15 tot 18 uur in café ” De Sportkring”. Bjorg zelf zal uiteraard aanwezig zijn. Contactadres: bjorgsfans@gmail.com

PS: Voor wie zich afvraagt wat “The Matchbox” staat te doen in het logo van de fanclub? Welnu, dat is een grapje van André Greipel dat al vlug overgenomen werd door de andere ploegmaats. Laat ons zeggen dat Greipel qua gestalte een SUV is en Bjorg een … Maar dat matchboxke gaat wel bijzonder snel, zeker bergop!

Luc De Muynck

De gemeente Knesselare zette onze jonge dorpsgenoot in de bloemen op woensdag 17 oktober. De huldiging had plaats in de feestzaal van het gemeentehuis. Hij kreeg voor die gelegenheid een tekening van Johan Gussé.

Bjorg omringd door zijn trouwste supporters: Kurt Lambrecht, Etienne en Anje Blomme, Godelieve Timmerman, Diane De Muynck, Gilbert Lambrecht en Ineke