Knesselare en omgeving: boeven op de vlucht?

Boeven op bezoek? Voor het vijfde jaar op rij zijn de misdaadcijfers in ons land gedaald. Ook het aantal woninginbraken neemt stelselmatig af, maar in bijna 100 gemeenten werd in 2016 toch meer ingebroken dan het jaar voordien. In Knesselare en omliggende gemeenten is de verbetering evenwel duidelijk merkbaar. Cijfers en kaart.Uit de statistieken van de federale politie blijkt dat inbrekers vorig jaar relatief gezien het vaakst toesloegen in Linkebeek. In de gemeente werd in meer dan 3 op de 100 woningen ingebroken. Op tien jaar tijd hebben de brave mensen daar 3 kansen op tien dat er ongewenst bezoek is in hun woning.

Sommige burgemeesters zeggen duidelijk dat de inzet van de bewakingsfirma  een ontradend effect had.

Wie onderstaand kaartje bekijkt, merkt meteen waar de “donkerrode zones” liggen. De rand rond Brussel vult de top-vijf. Maar ook de omgeving van de snelweg vluchtweg Gent-Kortrijk lijkt criminelen aan te trekken. Toch zijn Oost- en West-Vlaanderen nog de beste provincies, met uitzondering van die specifieke zone.

De meeste feiten werden vastgesteld in de grootsteden: Antwerpen (2.719), Gent (1.622) en Brussel (1.241). Toch zijn er dat minder ten opzichte van 2015. Vooral Antwerpen laat een indrukwekkende daling optekenen: daar werden maar liefst 1.083 woninginbraken minder genoteerd dan in 2015.

Hieronder geven we de cijfers van de jongste vijf jaar voor Knesselare en omliggende gemeenten. Het gaat om aantallen en onder die rij voor vorig jaar een omzetting van dat aantal in een cijfer per honderd woningen. In dit gebied daalde het aantal inbraken van 354 in 2014 naar 196 in 2015 en 90 vorig jaar. Tiens, zou de politieke wijziging van 2014 dan toch een rol spelen? Wachten op bevestiging dit jaar en volgend jaar om grote uitspraken te doen.

Vindt u de artikels op Knesselaars Nieuws ok?

Deel dan die artikels (via mail, facebookvrienden, etc…)